eur:
388.3
usd:
360.23
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely
Nyitókép: Facebook/Kutyák Határok Nélkül - KHN

Életveszély az M1-esen: fantomdugó szedi áldozatait

Balesetek helyszínén gyakran megfigyelhető jelenségről írt az autópálya-kezelő.

Az MKIF Zrt. hívta fel arra jelenségre fel az autósok figyelmét, amit fantomdugónak neveznek. A legutóbbi ilyen akkor alakult ki, amikor az M1-es autópályán két baleset is történt pénteken Hegyeshalom felé − írja a hvg.hu.

A Budapest felé tartó autósok az első balesetnél lassítani kezdtek, majd meg is álltak, hogy videózzák a történteket. Ennek következtében "fantomdugó" alakult ki, ami miatt a pálya forgalma Budapest felé egy idő után teljesen megállt.

Mint megjegyezték, sokan nem gondolják át, hogy ez mennyire veszélyes lehet. Az, hogy a balesetre figyelnek, azt jelenti, hogy maguk is balesetet kockáztatnak. Ezenkívül azt sem gondolják át, hogy a helyszínen súlyos sérültek is lehetnek. Senki sem szeretné látni a saját hozzátartozóját ilyen helyzetben a közösségi médiában – hangsúlyozták a bejegyzésben. A közútkezelő kérése, hogy ne videózzanak ilyenkor az arra járók, ne bámészkodjanak, mert ez nem csak balesetveszélyes, hanem erkölcsi szempontból is aggályos.

A probléma annyira létező, hogy olyan eset is volt, amikor a hatóság is extrém módon lépett fel a bámészkodókkal szemben. Pár éve terjedt el az a németországi videó, amelyben egy sztrádabaleset helyszínét biztosító rendőr fellépése nyomán szégyellhették el magukat a balesetet videózó sofőrök. Az egyenruhás odalépett hozzájuk, és azt mondta nekik, ha tényleg halott embereket akarnak fotózni, akkor jöjjenek, rajta, szívesen odakíséri őket. A sofőrök ilyenkor valóban elszégyellték magukat, és húzódozni kezdtek attól, hogy megközelítsék a helyszínt.

Címlapról ajánljuk
Hszi Csin-ping: Kína támogatni fogja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Hszi Csin-ping: Kína támogatni fogja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×