eur:
391.02
usd:
366.98
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Egy nő kitölti az EuroJackpot szelvényt a sorsolásos játék október 4-i indulása előtt Budapesten, a Pólus Centerben lévő Szerencsejáték Zrt. lottózóban 2014. október 2-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Az eddigi második legnagyobb nyeremény a tét az Ötöslottón

Már több mint 40 játékos lett milliárdos Magyarország legismertebb számsorsjátékában.

1957. február 13-án, 67 éve kezdték meg az Ötöslottó szelvényeinek árusítását, darabonként 3 forint 30 fillérért. Az akkori sajtó a Totó méltó ellenfeleként említette az új játékot, az Ötöslottó pedig beváltotta a hozzá fűzött reményeket, meghódítva az országot − írja a Blikk.

A szerencsevadászokat azonnal lázba hozta az új játék: pár héttel később az első számhúzást mintegy másfél millió szelvény tulajdonosa várta izgalommal.

A Szerencsejáték Zrt. közleménye szerint az Ötöslottó eddigi legnagyobb nyereménye közel 6,5 milliárd forint volt, amelyet 2020−ban, a 13. játékhéten nyert meg egy játékos.

Mivel most már 28 hete nem volt telitalálatos, ezért

6,166 milliárd forintra halmozódott a telitalálatosért járó nyeremény, ami a játék történetének második legnagyobbja.

A halmozódás miatt egyre erősebb a kereslet a játék iránt: az elmúlt mintegy 7 hónap alatt megduplázódott a forgalom a halmozódás kezdetéhez képest, közölte a cég.

Halmozódás van a Hatoslottón is, ahol a várható nyeremény egy telitalálat esetén 1,95 milliárd forint, ami a játék történetében a harmadik legmagasabb összeg.

Felmérések szerint a játékosok nagyjából fele-fele arányban játszanak saját számokkal, illetve gépivel. A legkedveltebb számok között van a 13−as, a 7−es, a 21−es és a 3−as. Utóbbi szám talán a legszerencsésebb, mivel az Ötöslottó 67 éve alatt a 3−as számot húzták ki a legtöbbször, összesen 233−szor. Az elmúlt 28 hétben több mint 900-an voltak nagyon közel a telitalálathoz, ugyanis ennyi játékos ért el négy találatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×