eur:
389.04
usd:
358.87
bux:
68095.19
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
elsőajtós felszállás
Nyitókép: BKK

Újabb járatokon kell este nyolc után az első ajtókon felszállni

Kiterjeszti a hétköznap esti időszakra érvényes első ajtós felszállási rendet a BKK február 12-től, hétfőtől.

A biztonságosabb utazás érdekében több járatra is kiterjeszti a hétköznap estékre vonatkozó első ajtós felszállási rendet a Budapesti Közlekedési Központ.

Február 12-e hétfő estétől a 31-es, a 32-es, a 66-os és a 66B, a 97E és a 169E, a 123-as és a 123A, valamint a 244-es– a hétvégékkel és ünnepnapokkal megegyezően – hétköznap esténként is csak az első ajtónál lehet felszállni.

A végállomásokról 20 óra után induló buszokon a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrzik a jegyeket és a bérleteket,

és megtagadják a felszállást azoktól, akik nem tartják be az utazási feltételeket.

A BKK közölte: a tapasztalatai azt mutatják, hogy az utasok gyorsan megszokták az első ajtós felszállást, és pozitívnak ítélik meg annak hatását. A kezdeti időszakban előforduló hosszabb felszállási idő jelentősen lerövidült mára, az ügyfelek rövid idő alatt hozzászoktak, hogy időben előkészítsék utazási okmányaikat, és ne álljanak meg az első ajtó közelében, hanem a járművek belső részén foglaljanak helyet. A bevezetés időszakában hétköznap esténként a járművezetők mellett a BKK utaskoordinátorai is segítik a közlekedőket a felszállási renddel kapcsolatban, a járműveken, illetve a megállókban lehet találkozni velük.

Lapértesülés szerint felmerült a BKK-nál, hogy egyes járatokra mégsem terjesztik ki a jövőben ezt az intézkedést, az azt ért egyes kritikák miatt. A közlekedési cég nem erősítette meg ezt a Telexnek, nem is cáfolta, hanem azt írta, hogy ha újabb járatok lesznek érintettek az intézkedésben, közölni fogják a nyilvánossággal.

A portál egyébként úgy értesült, hogy a február 12-i fokozatban törölhetik a bevonni tervezett járatok közül a 44, 45, 99-es buszt, a további februári és márciusi ütemeket pedig teljesen törölhetik. Ez lényegében a program félbeszakítását jelentené.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.30. csütörtök, 18:00
Cseh Katalin
a Momentum elnökségi tagja és EP-képviselőjelöltje
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×