eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Budapest, 2018. szeptember 30. Az I. kerület Krisztina krt. és az Alkotás út találkozásánál található Déli pályaudvar főépületének részlete.  MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Hamarosan nagy munkálatok indulhatnak a Déli pályaudvarnál

Hamarosan megkezdődhet a Déli pályaudvar felhagyott ipari területének megújítása, a területen várhatóan rekreációs park lesz - jelentette be V. Naszályi Márta (Párbeszéd) I. kerületi polgármester a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus emlékeztetett: a Déli pályaudvar területének a MÁV mellett a Budavári Önkormányzat is tulajdonosa, a MÁV azonban szeretné felújítani az épületet, ehhez pedig egyszerűbb, ha az egész területnek egy tulajdonosa van, így a MÁV kezdeményezte a tulajdonosi viszonyok rendezését.

A polgármester hozzátette: a MÁV a Mészáros utcával szomszédos 8 ezer négyzetméteres területet ajánlotta fel, ennek felét csereként, felét kedvezményes áron megvételre.

A közgyűlés december 7-ei ülésén egyetértés volt abban, hogy ezt az ajánlatot el kell fogadni, így hamarosan megkezdődhetnek a tárgyalások – tette hozzá. V. Naszályi Márta.

Kiemelte: a terület Bel-Buda legértékesebb fejlesztési területe, és büszke arra, hogy úgy tűnik, sikerült azt megszerezni. Jelezte: a területen rekreációs parkot hoznának létre, aminek végső kialakítása közösségi tervezés után valósulhat meg. „Bízom benne, hogy hamarosan elkezdődhet a munka” – fogalmazott V. Naszályi Márta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×