eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Nyitókép: BKV Sajtó

Karácsonyig jár Budapesten a Mikulásbusz - itt csípheti el

A fényflotta után, december 6-án adventi útjára indult a BKV Mikulásbusza is. A karácsonyi hangulatúra feldíszített, különleges jármű december 23-ig közlekedik.

DPI206 – már a rendszáma is különleges a BKV idei Mikulásbuszának, összeolvasva ugyanis a Mikulás érkezésének dátumát, december 6-át kapjuk - írja közleményében a közlekedési vállalat. A vidám, ünnepi külső díszítés mellett a jármű belső terében is meghitt, karácsonyi dekoráció várja az utasokat, hozzájárulva az ünnepváráshoz. A BKV munkatársai az idén is az egyik környezetbarát, alacsonypadlós Van Hool típusú, CNG-üzemű autóbuszt díszítették fel.

A Mikulásbusz – menetrend szerint – a 105-ös és a 210-es vonalán közlekedik december 23-ig. A különleges járat azonban azokon a napokon is igazi ünnepi meglepetést okozhat, amikor a menetrend szerint nem jár, a Dél-pesti régióban ugyanis bármikor felbukkanhat. A Mikulásbuszon normál díjszabással, érvényes menetjeggyel lehet utazni.

A BKV fényflottája – hat villamos és két busz – december 1-jén indult el és szinte az egész várost behálózza, hozzájárulva a főváros ünnepi hangulatához. A feldíszített ünnepi Fogaskerekű – a vágányzár után – december 10-én – indul majd. A fényflotta 2024. január 7-ig közlekedik.

Aki szeretne utazni egyet az ünnepi Mikulásbuszon, az a következő menetrend szerint szállhat fel rá:

Címlapról ajánljuk
Így szerezhetnek biztosítást az ukránok a háború közepette

Így szerezhetnek biztosítást az ukránok a háború közepette

A háború-sújtotta Ukrajnában felpörgött a biztosítási szolgáltatási piac – mindez kissé szembemegy a logikával. Míg náluk elméletben azért is fizetnek, ha az ember házába becsapódik egy Sahed öngyilkos drón, más országokban – például Nagy-Britanniában – van, amikor szinte lehetetlen biztosítást kötni az áradások fenyegette ingatlanokra vagy az előszeretettel lopott Land Roverekre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×