eur:
394.04
usd:
363.57
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Palesztin fegyveresek a Gázai övezet északi részén levő, Izraellel határos Bét-Hanun város határátkelőjénél 2023. október 7-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet reggel óta 2500 rakétát lőtt ki Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Eddig 22 halottról és félezer sebesültről tudni, a fegyveresek izraeli túszokat hurcoltak magukkal a Gázai övezetbe. Izrael teljes mozgósítást rendelt el.
Nyitókép: MTI/EPA/Haitham Imad

Emberrablás, váltságdíj: erre is van már itthon biztosítás

Magyarországon is lehet emberrablásra és váltságdíjra szóló biztosítást kötni. Ennek a biztosításnak igen magas a költsége, a biztosítás pedig kiterjedhet igény szerint a váltságdíjra, a szakértői tanácsadásra, sőt még a túsztárgyalói költségekre is – mondta az InfoRádiónak a CLB független biztosítási alkusz értékesítési és kommunikációs igazgatója, Németh Péter.

Nem olcsó, de lehet biztosítást kötni arra az esetre, ha valaki attól fél, hogy elrabolják és túszként kell majd visszaszerezni.

Németh Péter, a CLB független biztosítási alkusz értékesítési és kommunikációs igazgatója az InfoRádióban elmondta, ha az ember olyan országba utazik, olyan céget, álláspontot vagy pozíciót képvisel, amely mögött sejthető, hogy egy nagyobb összeggel rendelkező szervezet áll, tehát érdemes őt elrabolni, szóba kerülhet ilyen biztosítás.

A legveszélyesebb területek ilyen szempontból:

  • Közép- és Dél-Amerika
  • Afrika
  • Közel-Kelet
  • egyes ázsiai országok

"Sok esetben az érintett embereket foglalkoztató cégek várják el vagy kötik meg az ilyen jellegű biztosításokat" – egészítette ki gondolatait.

Nem is kötnek sok ilyen biztosítást, ha kötnek, azt sem verik nagy dobra, azzal ugyanis világgá kürtölnék, hogy valakit érdemes elrabolni; védik a szerződéseket, ügyfeleket, szervezeteket – folytatta.

"Multinacionális cégek, sportolók, üzletemberek, színészek biztosítási csomagjaiban benne vannak ezek a tételek, akár több tízezer dollár is. Jó pár ilyen szerződés ma is van, létezik" – magyarázta a szakember.

Ha ma Magyarországon valaki beballagna egy biztosítóhoz vagy online szeretne ilyet kötni, akkor szerinte nagyon furcsán nézzenek rá.

"Nagyobb biztosítók egyedi eljárásaiba kerül ez bele, kellene hozzá a külföldi anyacég együttműködése is, tudomásom szerint nem nagyon szokott lenni ilyen. Ha egy magyar állampolgárral kötnek ilyet, a mögött is egy multicég állhat, az megteszi a saját biztosítójával. Mindenesetre elérhető ez a szolgáltatás" – emelte ki Németh Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése
Aréna

Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése

Az integrációnak lehetnek előnyei – így kommentálta a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója azt mondta, az új kulturális holdingon belül az egyes intézmények megtartják az önállóságukat, de a központ – ami minisztériumi hatásköröket vesz át – számos téren összhangot teremt majd köztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×