eur:
389.28
usd:
362.66
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Autóra fagyott ónos eső Pécsen 2016. január 6-án.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Piros riasztás az ónos eső miatt - aki teheti ne induljon útnak!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb, harmadfokú (piros) riasztást adta ki ónos eső miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest vármegye 14 járására.

ÓNOS ESŐ - FIGYELEM!

Az Északi-középhegységben és tágabb térségében az esti órákban egyre nagyobb területen vált intenzív ónos esőbe a csapadék. Kiemelten Pest vármegye északkeleti területein, Nógrádban, a Mátra és a Bükk térségében 5 mm-t meghaladó ónos eső valószínű, de a fent említett területek tágabb térségében is számottevő mennyiségre lehet számítani. Az ónos csapadék intenzitása a késő esti óráktól kezd csökkenni, ezzel együtt fokozatosan csökken a területi kiterjedése is.

Piros riasztás ónos eső miatt. Forrás: met.hu
Piros riasztás ónos eső miatt. Forrás: met.hu

HAVAZÁS

Az Északi-középhegységben fokozatosan észak, északkelet felé szorul vissza a havazás, de az esti órákban északkeleten még további 5 cm-t meghaladó hó hullhat.

ESŐ

Az Alföldön egy nyugat-kelet irányú sávban jelentős, területi átlagban 20 mm-t meghaladó mennyiségű eső eshet csütörtök éjfélig. Az eső az éjszakai órákban sem áll el, pénteken tartós esőből az esti órákig a Debrecen-Szombathely vonal tágabb térségében 20, néhol akár 30 mm-t meghaladó mennyiség hullhat.

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait.

Az érintett területeken fokozott odafigyelést kérnek mindenkitől. Azt tanácsolják az embereknek: ha tehetik, ne induljanak útnak, sem gyalogosan, sem autóval. Ne parkoljanak fa alatt vagy vezeték közelében. Célszerű készülni arra az esetre is, ha vezetékszakadás miatt nem lenne áram, ezért azt javasolják az embereknek, hogy készítsenek be elemlámpát vagy gyertyát.

Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×