eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/Márki-Zay Péter

Nem könnyű belépni Márki-Zay Péter pártjába: "próbáljuk kiszűrni az árulókat"

"Én vagyok az egyetlen ellenzéki, aki dicsérni szokta a Fideszt" - fogalmazott.

Én vagyok az egyetlen ellenzéki, aki dicsérni szokta a Fideszt - fogalmazott az M1 televízióban csütörtökön Márki-Zay Péter korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

A hirado.hu beszámolója szerint elmondta, hogy indulnak a közelgő EP-választáson, és amennyiben képviselőt küldhetnek az Európai Parlamentbe, az Európai Néppárt keretein belül szeretnének politizálni.

A hódmezővásárhelyi polgármester közölte azt is, hogy

frissen alapított pártjába eddig 600 fő jelentkezett, de csak 430 embert fogadtak be.

Mint mondta, próbálják kiszűrni az árulókat, ám ez szerinte nem egyszerű feladat, mert az rendszerint utólag derül ki, ha valaki áruló.

A politikus szerint az LMP háborúpárti politikát képvisel: megszavazta, hogy magyar katonákat küldjenek Csádba.

Arra a kérdésre, hogy ha valaki egyetért a kormánnyal valamiben, az szerinte árulónak minősül-e, úgy válaszolt, hogy vannak olyan ügyek, amelyekben ő is azonosulni tud az Orbán-kormánnyal. Példaként azt emelte ki, hogy hamarosan visszaválthatóak lesznek a PET-palackok.

"Én vagyok az egyetlen ellenzéki, aki dicsérni szokta a Fideszt" - fogalmazott.

Azt is mondta, az LMP és a DK álellenzéki jelöltet indít Miskolc sikeres ellenzéki polgármestere ellen. Számára nyilvánvaló, hogy ezt a Fidesz érdekben teszik.

A korábbi miniszterelnök-jelölt szerint mindaddig, amíg külföldön élő magyar állampolgárok adakozhatnak, addig nem zárult be ez a kiskapu. Arra a kérdésre, hogy mit kérnek a pénzért cserébe, Márki-Zay leszögezte: "azt, hogy váltsuk le ezt rendszert". Azt is hozzátette, hogy ő "ezekkel az emberekkel" nem találkozott, "Korányi Dávid találkozott velük".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×