eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Pintér Sándor: fegyvert használtak a magyarok a szerb határnál

A belügyminiszter szerint az izraeli konfliktus újabb menekülthullámot indíthat el Európa felé és azt is bejelentette, hogy Csengernél 1500 fős konténerbörtönt építenek. Pintér Sándor az Országgyűlés rendészeti és nemzetiségi bizottságaiban részletesen beszélt a közbiztonságról is, valamint szóba kerültek a rolleresek is.

Az ukrajnai háború kitörése óta 1 millió 242 ezer menekült érkezett Magyarországra. A belügyminiszter tájékoztatása szerint 697 ezren Románián keresztül, 545 ezren pedig közvetlenül az Oroszország által megtámadott országból léptek be hazánk területére. Pintér Sándor hozzátette: Magyarországon 5400 ukrán gyermeknek biztosítanak iskolai oktatást.

A tárcavezető azt is elmondta, hogy tavaly 240 ezren lépték át illegálisan a magyar–szerb határt, amelynek védelmében 1700 határvadász is részt vesz. Pintér Sándor szerint a szerb hatóságok fokozták az ellenőrzéseket, amelyek során géppisztolyokat, sőt vállról indítható páncélelhárító eszközöket foglaltak le az egyre erőszakosabb migránsoktól és embercsempészektől.

Beszámolt egy halálos lőfegyverhasználatról is, de részleteket nem közölt, csak azt, hogy minden szabályosan történt és senkit sem marasztaltak el. Azt viszont bejelentette, hogy

november 27-én a V4-ek, Ausztria és Németország belügyminiszterei közös értekezletet tartanak Röszkén, Csenger térségében pedig építenek egy 1500 fős konténerbörtönt,

illetve új rabszállító járműveket állítottak szolgálatba.

Képviselői kérdésre válaszolva elmondta, hogy a börtönből kiengedett, pontosabban reintegrációs őrizetre bocsátott és kiutasított több mint ezer embercsempész közül csak hárman nem hagyták el az országot 72 órán belül.

Az izraeli konfliktus is újabb menekülthullámot indíthat el Európa felé – jelezte Pintér Sándor, aki szerint

Magyarország a világ 15 legbiztonságosabb államának egyike.

Hazánkban például nem volt – és a tárcavezető reméli, hogy nem is lesz – Palesztina- vagy Hamász-párti tüntetés.

Az elmúlt időszakban a 690 fős iskolaőrség, a törökországi földrengés utáni mentésben közreműködő katasztrófavédelem és az izraeli magyarok evakulásában részt vevő Terrorelhárítási Központ is jól vizsgázott a belügyminiszter szerint. Szintén képviselői kérdésre válaszolva kiderült, hogy Pintér Sándor a gépjárművezetés előtti alkoholfogyasztást illetően a zéró tolerancia híve, és az elektromos rollerek használatának szabályozását szükségesnek, az önálló határőrség és állatvédelmi rendőrség létrehozását viszont indokolatlannak tartja.

Címlapról ajánljuk
Vasárnaptól új korszak köszönt be a győri vasúti fővonalon – jön a 140-es tempó

Vasárnaptól új korszak köszönt be a győri vasúti fővonalon – jön a 140-es tempó

December 10-től ismét teljes szakaszon közlekednek a vonatok a győri vasúti fővonalon. A pályarekonstrukció eredményeként hamarosan visszatér a 140 km/órás pályasebesség is – mondta az InfoRádióban Hegyi Zsolt, a MÁV-Start szolgáltatás-fejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettese.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×