eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Prison interior. Jail cells and shadows, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Új, kiemelt biztonságú börtön épül Magyarországon

Csaknem 700 embert keresnek a létesítmény működtetéséhez.

A büntetés-végrehajtási szervezet férőhelybővítési programjának újabb állomásaként egy 1500 ember befogadására képes, kiemelt biztonságú börtön épül a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Csengeren.

A 49-es főúttól egy kilométere található csengeri büntetés-végrehajtási intézet 2024 őszére épülhet meg, 5,5 hektár területen, modern, tartós és környezetbarát építészeti megoldásokkal kialakítva - közölte Makula György ezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának kommunikációs vezetője.

A fogvatartottak számára ebben a börtönben is biztosítják majd a tanulási és munkavállalási lehetőségeket: az intézet területén egyebek mellett oktatóhelyiségek és két munkacsarnok is helyet kap.

Kiemelte: a beruházással nemcsak férőhelyeket, de munkahelyeket is teremtenek, hiszen az újonnan épülő börtön működtetéséhez

csaknem 700 munkavállalóra lesz szükség.

Mint mondta, Csengeren toborzóirodát nyitottak az érdeklődők számára, az új belépők oktatása is elindult már, négy osztály kezdte meg az alapfokú büntetés-végrehajtási tanulmányait. A felvételi eljárás és a 14 hetes alapképzés helyben, Csengeren zajlik, ugyanakkor a tanulók már annak kezdetétől, az oktatás teljes ideje alatt teljes bért kapnak.

Csengeren a januártól várható körletfelügyelői illetmény eléri a havi nettó 400 ezer forintot, a jelentkezés minimális feltétele a szakmunkás végzettség - tette hozzá, megjegyezve, részletes információk a büntetés végrehajtási szervezet karrieroldalán, a gyereahuvosre.hu-n és a www.facebook.com/bvcsenger közösségi média felületen érhetőek el.

Makula György hangsúlyozta: a büntetés-végrehajtási szervezet életre szóló hivatást, stabil munkahelyet, folyamatos fejlődési és karrierlehetőségeket, munkabéren felüli juttatásokat, támogatásokat, rekreációs programokat kínál munkatársainak. Munkaköreik rendkívül színesek, a felügyelőtől kezdve az orvoson, a pszichológuson át sokféle szakterületnek tudnak biztos karrierrel szolgálni - jegyezte meg.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×