eur:
389.32
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Gerhard Karner osztrák és Aleksandar Vulin szerb belügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón Belgrádban 2022. október 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Andrej Cukic

Szijjártó Péter: Európa vergődik

A hazai külügy vezetője szerint itt lenne végre az őszinte szembenézés ideje.

Európa súlyos biztonsági kihívások közepette vergődik: háború van a kontinensen, súlyos fegyveres konfliktus zajlik a kontinens biztonságát nagyban befolyásoló Közel-Keleten, hosszú évek elhibázott migrációs politikája miatt párhuzamos társadalmak jöttek létre Nyugat-Európában, a terrorfenyegetettség egyre veszélyesebb, a migrációs nyomás pedig csak nem enyhül - írta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter bejegyzése szerint ezért itt lenne végre az őszinte szembenézés ideje: higgadtan, nyugodtan, józan ésszel végig kellene gondolni, hogy hol csúsztak félre az európai politikai döntések, hogy miért erőlteti Brüsszel továbbra is a migrációt, hogy mi szükség van az európai gazdaság életét megkeserítő szankciók további fokozására, vagy hogy van-e "B" terv Ukrajnára.

"Az EU-s külügyminiszterek mai brüsszeli tanácsa minderre jó alkalom lenne, lehetne. S hogy lesz-e? Nos, hiú ábrándokat ne tápláljunk" - fogalmazott a tárcavezető.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×