eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Fortepan / Bojár Sándor

Meddig kell nézni a hegyeshalmi határátkelő kísértetházát - itt a kormányzati válasz

Az elmúlt években már csak madarak tanyája volt, de érdemi szerepét régen elvesztette.

Ahol egykor mindenkinek görcsbe rándult a gyomra, ott ma már semmi nem emlékeztet a zord múltra. Az ablakok betörve, a vízvezetékek kiszabva - írja le a hegyeshalmi határátkelő főépületének november eleji állapotát a kisalfold.hu.

Az 1982-ben átadott ingatlan állami tulajdon, a nemzeti vagyonkezelő gyakorolja a tulajdonosi jogokat. A hegyeshalmi önkormányzat még 2012-ben kötött bérleti és üzemeltetési szerződést a területre. Intézte a község a különböző bérbeadásokat, aminek fejében üzemeltették a határátkelő helyet. Rendezték a terepet többek között, gondoskodtak a szemét összeszedéséről és elszállításáról, gondozták a környezetet.

2015-ben vetődött fel a gondolat, hogy az autópálya vonalának kiegyenesítése miatt lebontják a főépületet is.

Szőke László, Hegyeshalom polgármestere azt mondta a portálnak, hogy a jelenlegi elképzelések szerint a terület mindkét oldalán autópálya pihenőt fognak kialakítani, és a kettőt felüljáróval vagy aluljáróval kötik össze. Épül benzinkút is, valamint a kilépő oldalon egy nagyobb méretű kamionos pihenő.

A hegyeshalmi határátkelő akadálymentesítése már a nyáron megkezdődött, akkor a településvezetést még aggasztotta, hogy jelentős adóbevételtől eshetnek el, ha a megálló megszűnik:

(Nyitókép: Fortepan / Bojár Sándor)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×