eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kelet-pesti elővárosi vasútfejlesztés – Forrás: Facebook (Vitézy Dávid)
Nyitókép: Forrás: Facebook (Vitézy Dávid)

Vitézy Dávidnak ezúttal egy DK-s kerülettel gyűlt meg a baja

A XVIII. kerületi önkormányzat vasutat is érintő konzultációja miatt fakadt ki Vitézy Dávid. A volt államtitkár szerint a DK-s vezetésű kerület "hazugságokra épülő vasútellenes kampányba kezdett".

A korábban a közlekedésért felelő államtitkár azt írja a Facebookon, hogy "a kerületi vezetők a teljes régió számára kiemelten fontos vasútfejlesztéseket próbálják károsnak beállítani és ezek megakadályozásával próbálnak helyi népszerűséget szerezni".

Szerinte álságos azt kérdezni az emberektől, hogy "a föld alá helyeznék-e a lajosmizsei vonalat."

Mint írja, ez olyan sokba kerülne, hogy a beruházás társadalmi megtérülése negatív lenne, így

az európai uniós finanszírozás esélye is megszűnne.

Emlékezetet arra is, hogy "nálunk három-négyszer gazdagabb országok nagyvárosaiban sincsen ilyen, a családi házas kertvárosokat az elővárosi vasútvonalak a felszínen, nem egyszer magasvezetésben (töltésen vagy hídszerkezeten) szelik át".

Ezek után részletesen érvel a konzultációban feltett kérdések ellen és a vasút hagyományosnak mondható, de jóval olcsóbb korszerűsítése mellett.

Mint írja: "amíg Budapesten nagy lakótelepek vannak metró nélkül, szerintem csak a helyi választókat félrevezetésére alkalmas Gyál és Pestszentimre családi házas központjában metrót követelni".

Végül megállapítja: "az elővárosi vasút fejlesztése Budapesti egyik legfontosabb ügye, az autóforgalom csökkentésének kulcsa, nem lehet kerületi kérdésként kezelni".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×