eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
cropped image of parents walking with baby carriage in park
Nyitókép: Getty Images/ LightFieldStudios

Vaklárma volt a budakeszi polgármester felhívása gyerekügyben

Kisgyermekeket próbáltak idegen férfiak magukkal vinni két budakeszi óvoda környékéről – írja közösségi oldalán a város polgármestere. Győri Ottilia közölte, biztonsági okokból a pénteki Márton-napi lampionos esti, utcai felvonulást és rendezvény elmarad. Mára kiderült, hogy szó sem volt ilyesmiről.

Egy budakeszi óvodából akart elvinni egy kisfiút egy férfi. El is vitte, a szülőkkel előre egyeztetett mozgásfejlesztésre - írja a rendőrség a police.hu-n.

A tájékoztatás szerint a budakeszi rendőrök egy édesanya november 8-ai bejelentése alapján kezdtek adatgyűjtésbe és tanúkutatásba. A bejelentés szerint gyermekét egy ismeretlen férfi két nappal korábban el akarta vinni az óvoda udvaráról.

A közösségi médiában futótűzként, gyermekrablásról szóló híresztelések kezdtek terjedni, amit több médiatartalom-szolgáltató is tényként közölt.

Még a budakeszi polgármester is posztolt:

Mostanra a rendőrök kiderítették: egy férfi valóban érkezett 2023. november 6-án délután egy kisfiúért az óvodába, ám először rossz csoportban kereste. Az abba járó, azonos keresztnevű gyermek nem volt jelen, ezért a férfi elment - egészen addig a csoportig, ahol

az általa keresett kisfiút megtalálta, majd a szülők előzetes hozzájárulásával mozgásfejlesztésre vitte.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismételten és nyomatékkal figyelmeztet mindenkit a közösségi médiafelületek felelősségteljes használatára. Ellenőrizetlen, torz információk továbbítása félrevezető, egyetlen eredménye az alaptalan pánik okozása.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×