eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Magyarázza a vaklármát a budakeszi polgármester és biztonsági intézkedéseket ígér

A korábbi riadalomról kiderült, hogy csak tévedésről van szó, viszont továbbra is kiemelt fontosságú a gyermekek biztonsága.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, vaklármának bizonyult az az értesülés, miszerint idegen férfiak magukkal vinni két budakeszi óvoda környékéről. Győri Ottilia, a város polgármestere biztonsági okokból lefújta a péntekre tervezett Márton-napi lampionos esti, utcai felvonulást és rendezvényt.

Az akkori tájékoztatás úgy szólt, hogy a budakeszi rendőrök november 8-án, egy édesanya november bejelentése alapján kezdtek adatgyűjtésbe és tanúkutatásba. Akkor még úgy tudták, a gyermeket egy ismeretlen férfi két nappal korábban el akarta vinni az óvoda udvaráról.

A közösségi médiában futótűzként, gyermekrablásról szóló híresztelések kezdtek terjedni,

amit több médiatartalom-szolgáltató is tényként közölt.

Azóta kiderült, hogy egy férfi valóban érkezett 2023. november 6-án délután egy kisfiúért az óvodába, ám rossz csoportban kereste. Az abba járó, azonos keresztnevű gyermek nem volt jelen, ezért a férfi elment - egészen addig a csoportig,

ahol az általa keresett kisfiút megtalálta,

majd a szülők előzetes hozzájárulásával mozgásfejlesztésre vitte.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság ennek kapcsán mindenkit figyelmeztetett a közösségi médiafelületek felelősségteljes használatára, a megalapozatlan, félrevezető információk okozta pánikra.

Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere azóta új bejegyzést tett közzé, melyben elnézést kér, ha úgy tűnt, a két óvodavezetőnővel együtt túlzottan aggódunk a budakeszi gyermekekért. Kiemelte: a posztot megalapozó információt a rendőrségtől kapták, ezért tartották indokoltnak a lakosság tájékoztatását.

Bejegyzésében kiemelte, hogy a gyermekek biztonsága az első, ezért a vaklármának bizonyult eset ellenére kamerákat szerelnek fel a budakeszi bölcsődék, óvodák, iskolák bejáratánál. Hétfőn a közbiztonsági fórumon is napirendre kerül a téma.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×