eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Novák Katalin/Facebook

Novák Katalin: a szeretet sajátosan magyar ízeit az erős családok adják

A szeretet sajátosan magyar ízeit az erős magyar családok adják, hiszen ők azok, akikre támaszkodhat az ország a legnehezebb időkben is - mondta a köztársasági elnök vasárnap Dinnyésen.

Novák Katalin a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) A szeretet ízei elnevezésű rendezvényén - ahol háromezer üvegnyi saját kezűleg készített lekvárt, savanyúságot, befőttet adtak át kárpátaljai és hazai nagycsaládosoknak - arról beszélt, köztársasági elnökként arra törekszik, hogy mindenhol a családok fontosságára hívja fel a figyelmet.

Hozzátette, ezt tette az ENSZ Közgyűlésében, vagy a világ leggazdagabb emberével, Elon Muskkal való találkozáskor. "Minden lehetőséget igyekszem felhasználni arra, hogy a családok ügyét előmozdítsuk, hogy minél többen döbbenjenek rá a világon, hogy családok nélkül nincsen jövő, gyerekek nélkül nincsen jövő" - fűzte hozzá az államfő. A köztársasági elnök arról beszélt, szeretné ráébreszteni az embereket arra, hogy ha bármilyen okból lemondanak a családalapításról, akkor a legfontosabb kincsről mondanak le. Hozzátette, szeretné előmozdítani, hogy a nők, az édesanyák minél több lehetőséget kapjanak. Lehetőséget kapjanak arra is nagycsaládosként, hogy az egész életüket a családjuknak szentelhessék, de lehetőséget kapjanak arra is, hogy akár a közéletben, akár a saját szakmájukban szerepet vállalhassanak - tette hozzá Novák Katalin. Az államfő elmondta: támogatja, hogy legyen egy új otthonteremtési program Magyarországon, egy olyan CSOK plusz, amely újra lehetőséget ad sokaknak, hogy saját tulajdonú otthonban nevelhessék a gyermekeiket, vagy várhassák az újabb gyermeket.

"Úgy érzem, hogy a biztos otthon a biztos alapja a gyermekvállalásnak, a családalapításnak. A gyermekvállalás fogja megmenteni a világot" - fűzte hozzá a köztársasági elnök. Kardosné Gyurkó Katalin a NOE elnöke a rendezvénnyel kapcsolatban úgy fogalmazott: a szeretetnek nem csupán meggy, barack, eper, vagy éppen savanyúság íze van, hanem azokból is a legfinomabb, mert az életünkből, az elkészítésükhöz szánt idő fűszerezi.

Hozzátette, az az idő van benne, amelyben már nemcsak a karunk, hanem a szívünk is dolgozik. "Az üvegeken ez az egymásért cselekvő erő tartja meg a tetőt és őrzi a közösséget összetartó ízt is, amely lehet édes, savanyú, a lényege, hogy tartós legyen" - tette hozzá a NOE elnöke.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×