eur:
389.51
usd:
363.15
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Rendőrök egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Az M1 értesülése szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető - az eddigi információk szerint - felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan. Az M1 tudósítója úgy értesült, hogy a robbantásban maga a robbantó is meghalt.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

"Széklábak repültek mindenfelé" - újabb részletek a rakétaszerű esztergomi robbantásról

Október 20-án temetik el azt a rendőrt, aki még szeptemberben halt meg Esztergomban egy akció során.

A Terrorelhárítási Központ tudatta, hogy a néhai kollégájuktól, Kónya Gábor Lajos posztumusz rendőr főhadnagytól katonai tiszteletadás mellett, evangélikus szertartás szerint október 20-án 15 órakor vesznek végső búcsút a nyíregyházi Északi temetőben.

A hősi halottat hozzátartozói, barátai és kollégái kísérik utolsó útjára.

A körözött robbantó elfogása közben megsérült munkatársak állapota azóta stabil, elhagyhatták a kórházat.

A Blikk két héttel a merényletnek is mondható robbantás után ellátogatott Esztergomba. A lap azután tudott odamenni, hogy a rendőri helyszínelők elhagyták a terepet. Azt írják: a detonáció helyszínén mintha egy rakéta csapódott volna domboldalba: a robbanás a földdel tette egyenlővé az ámokfutó házát.

Beszéltek egy nem közvetlen szomszéddal is. Gurin Lajos évek óta ismerte a merénylőt és a robbanást is a saját szemével látta. "Éppen újságot olvastam az udvaromon a délután folyamán, amikor hirtelen kommandósok, tűzoltók, mentők és városi rendészek jelentek meg a portám végében. László nagyon vitatkozott velük. A pszichológussal négy óra után sem jutottak dűlőre, közben többször felemelte a hangját. Órákon át vitatkozott és próbált érvelni a saját igaza mellett.

Hatalmas volt detonáció, 25 hónapig voltam katona, de ilyet még ott sem láttam.

V-alakban ment fölfelé, a széklábak, tárgyak pedig repültek mindenfelé - mesélte még a férfi.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×