eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Gyorshajtót fényképeztek le a borsodi rendőrök a 37-es úton. Fotó: police.hu
Nyitókép: Fotó: police.hu

Kemény véleményt mondtak a magyarok a gyorshajtókról

A magyarok többsége azonnal több hónapra vagy évre elvenné a jogosítványt azoktól, akik kiugró mértékben lépik túl a megengedett sebességet.

Bár a gyorshajtásra kiszabható bírságok emelkedtek, a legkirívóbb esetekben legfeljebb 390 ezer forintos büntetést kaphat a szabálytalan autós, talán emiatt is a legtöbben azt szeretnék, ha a sofőr kirívó sebesség-túllépés esetén azonnal, több hónapra el kellene köszönnie a jogosítványától – derül ki a Pulzus Kutató felméréséből, amelyet a Totalcar megrendelésére készített.

A válaszadók 45 százaléka látná ezt jó alternatívának, 33 százalékuk pedig a fizetéssel arányos bírságot. Tízből egy ember pedig szerint belefér, hogy az autót átmenetileg elvegyék a sofőrtől.

Részletek a kutatásból:

  • A nők 46 százaléka támogatná a jogosítvány azonnali bevonását, szemben a férfiak 43 százalékos eredményével. A jövedelemarányos bírság a férfiak körében népszerűbb.
  • A fiatalok több mint fele szintén rögtön elvenné a jogosítvány a kiugró gyorshajtásnál, a 60 felettieknek azonban csak a harmada.
  • A diplomások 51 százaléka is jogosítványtól szabadítaná meg a gyorshajtókat. 10-13 százalékuk elképzelhetőnek tartaná az autó elvételét is.
  • A jogosítvány-elvétel leginkább a fővárosiaknak tetszik, a fizetéshez mért bírság esetében holtverseny alakult ki a községek, kisebb várások és Budapest között, itt felfelé kilógnak a vármegyeszékhelyen élők a maguk 36 százalékával.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×