eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Budapest Airport

Enyhének látszó büntetést kaptak a ferihegyi repülőtéren rendőrökre támadó ukrán nők

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folyamatban lévő ügyben kevesebb, mint két hét alatt bíróság elé állította a letartóztatásban lévő ukrán állampolgárságú anyát és lányát, akiket a taláros testület augusztus 31-én gyorsított eljárásban már el is ítélt.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk egy ukrán állampolgárságú nő a lányával augusztus 18-án, este repülővel érkezett Budapestre. Az ittas nők hangoskodtak, majd a fiatalabb nő odament a rendőrökhöz, hogy panaszt tegyen a telefonja eltűnése miatt. A rendőrökkel a fiatalabb nő végig ordítva kommunikált, valamint mobiltelefonjával élőben közvetítette az eseményeket - írja az esetről beszámoló ügyészségi honlap.

A nő nem hagyott fel a hangoskodással és a videózással, majd az egyik rendőr felé rúgott, míg a másik rendőrt megkísérelte megütni. A rendőrök a rúgás, illetve az ütés elől kitértek, azonban a nő édesanyja eközben az egyik rendőrt hátulról tenyérrel halántékon ütötte.

Később tovább folytatódott a dulakodás, végül a rendőrök elfogták őket, az ügyészség pedig őrizetbe vette őket, majd indítványt tett letartóztatásukra, melyet a bíróság elrendelt.

A bíróság előtt a két nőt, mely során

a bűncselekmény elkövetését beismerték.

Az ukrán vádlottakat gyorsított eljárásban hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év végrehajtásában 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélte a bíróság, egyben megszüntette a vádlottak letartóztatását.

Az ítéletet a vádlottak és védők tudomásul vették, az ügyészség azonban súlyosításért a vádlottak terhére fellebbezést jelentett be.

A repülőtéri biztonsági kamerák felvételei a két ukrán nő és a rendőrök találkozásáról megnézhető az ügyészség híroldalán.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×