eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pexels.com

Miskolc első embere ismét „harcba indul” az M30-asért

„A kormánynak nem először jut eszébe fizetőssé tenni a miskolci elkerülőt” – hívja fel a figyelmet Veres Pál.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, az Építési és Közlekedési Minisztérium átírná az útdíjak szabályait. A lényeg, hogy kibővülne a díjköteles útszakaszok listája. Többek közt fizetőssé tennék az M30-as Miskolcot elkerülő szakaszát is.

„Mivel a tervezet társadalmasítására (társadalmi konzultációjára – az emberekkel való megbeszélésre) csak egy hetet szántak, így hétfő reggel az első dolgom az lesz, hogy felvegyem a kapcsolatot a Lázár János miniszter vezette szaktárcával és újra kiálljak az út ingyenessége mellett a miskolciakért” – fogalmazott vasárnapi Facebook-bejegyzésében Miskolc polgármestere.

Veres Pál – megfogalmazása szerint – a kormánynak nem először jut eszébe, hogy fizetőssé tegye az érintett útszakaszt, de 2021 decemberében végül sikerült „célt érnie”, és ingyenes maradt az autópálya Miskolcot elkerülő szakasza.

„Ahogy 2021-ben, az M30-as fizetőssé tétele most is komoly terhet róna a miskolciakra és a környékben élőkre, amely különösen rosszul érintené a városlakókat a jelenlegi áremelkedések miatt. Lépni kell!” – emelte ki, bízva abban, hogy újra sikerrel járnak majd.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×