eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának sürgősségi mentőhajója úszik a vízen a zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum kikötőjénél. A 11 méter hosszú, 500 lóerős, minden fontos életmentő felszereléssel ellátott, 90 kilométeres óránkénti sebességre képes hajót a balatoni vízbiztonsági program részeként, a kormány által jóváhagyott 50 millió forintból vásárolták.
Nyitókép: MTI/Nagy Lajos

Hiába száguldottak a mentők, vízbe fulladt egy asszony a Balatonon

A nő rosszul lett a nagy hőségben, a férje talált rá eszméletlen állapotban. Az elmúlt hétvégén 93 sérült embert láttak el a mentők a Balatonnál, két embert sikeresen újraélesztettek.

Egy 60 év körüli nő a férjével a balatonkenesei szabadstrandon fürdőzött. A tragédia azután történt, hogy a férfi beljebb ment a Balatonban és magára hagyta a feleségét a partnál.

Amikor később visszatért, már csak a nő lebegő testét találta a víz felszínén.

A férfi rögtön segítséget kért, a vízimentők hajóval érkeztek a helyszínre. Elkezdték az újraélesztést, majd megjött a mentőszolgálat is és együtt próbálták megmenteni a nő életét, ez azonban nem sikerült nekik.

A TV2 Tények értesülései szerint az idős nő rosszul lett a kánikulában, de azt még vizsgálják, hogyan fulladt a vízbe.

A veol.hu azt írja, hogy az elmúlt hétvégén három újraélesztéshez riasztották a vízimentőket a Balatonnál. A másik két esetben, Balatonlellén és Siófokon sikeres volt az újraélesztés. Előbbi esetnél a strandolók hoztak ki egy szivacskarikán a parthoz egy nőt, aki már nem lélegzett. Amikor azonban a sürgősségi mentőhajó személyzete átadta a beteget az Országos Mentőszolgálat helyszínre érkező egységének, a nő már eszméleténél volt.

A siófoki esetnél a vízimentőknek egy vízibicikliről kellett átemelniük a hajójukra egy eszméletlen, vízből kimentett embert. Azonnal megkezdték az újraélesztését, közben pedig a siófoki Bahart-kikötőbe vonultak, ahol a sürgősségi mentőhajó személyzete folytatta az újraélesztést, ami ugyancsak sikeres volt.

Hétvégén mentőhajót hívtak egy meghibásodott, a motorját leállítani nem tudó, nagy fordulaton haladó vitorláshoz is. A vízimentők leállították a motort, a vitorlást végül az Alsóörs Marina kikötőbe vontatták.

A strandi mentők összesen 93 sérülést láttak el a Balatonnál az előző hétvégén.

Az egyik vízimentő a révfülöpi kempingből kért segítséget egy fejsérült gyermekhez, akinek akkor esett baja, amikor a stégről beugrott a vízbe. Miután szakszerű ellátást kapott, a gyermeket a szülei vitték be a közeli kórházba.

Egy másik emberen allergiás tünetek jelentkeztek, miután megcsípte valami. Szintén kimentettek a vízből egy nőt és egy férfit, akik felfújható csónakjukkal nagyon messzire elsodródtak a parttól. A vízimentők egyik hajójának legénysége vasárnap este, Zánkán egy vitorlás műszaki mentésénél végzett búvármunkát, így elmondható, hogy nagyon mozgalmas napokon vannak túl.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×