eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Egy választópolgár a pilisszentkereszti Polgármesteri Hivatalban kialakított 1. számú szavazókörben a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán 2019. október 13-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A szabadságokat és a fizetéseket is ellenőrizni kezdik egy rendelet nyomán az önkormányzatoknál

A közszolgálati ellenőrzés során a 2022. január 1. és 2023. július 31. közötti időszak munkáltatói intézkedéseit ellenőrzik.

Közszolgálati ellenőrzés elvégzésére hívta fel a Miniszterelnökséget vezető minisztert a kormány a helyi önkormányzatok polgármesteri hivatalainál és közös önkormányzati hivatalainál – olvasható a csütörtökön megjelent Magyar Közlönyben.

Az ellenőrzés a 2022. január 1-jétől 2023. július 31-ig tartó időszak munkáltatói intézkedéseire terjed ki az alábbi tárgykörökben:

  • a szabadság kiadásának és kivételének gyakorlata a polgármester, valamint a helyi önkormányzat polgármesterei hivatalainál és közös önkormányzati hivatalainál foglalkoztatottak közszolgálati jogviszonyában
  • a jogviszony megszüntetése, megszűnésével kapcsolatban a szabadság megváltásával kapcsolatos munkáltatói intézkedések gyakorlata
  • a főpolgármester, a polgármester, a vármegyei önkormányzat közgyűlésének elnöke, valamint a főpolgármester-helyettes, az alpolgármester, a vármegyei önkormányzat közgyűlésének alelnöke díjazása, illetve költségtérítése megállapításának gyakorlata
  • az idegennyelv-tudási pótlék megállapításának gyakorlata a polgármester esetében

Az ellenőrzés határideje idén november 30-a, a tapasztalatokról pedig 2024. január 31-ig kell jelentést tennie Gulyás Gergely miniszternek a kormány számára.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×