eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A bezárt Rác fürdő és hotel épülete a Tabánban 2020. január 29-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Fontos hír a tetszhalott ikonikus budapesti fürdő ügyében

Egy 600 fájlból álló dokumentumot tanulmányoznak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. szakemberei a Rác fürdő rekonstrukciója kapcsán.

A tavalyi év azonos időszakához képest 100 ezerrel kevesebb fürdőző volt júniusban a fővárosi strandokon. A történelmi – Széchenyi, Gellért, Rudas és Lukács –, illetve a zárt – csillaghegyi, pesterzsébeti és paksi – fürdők jól teljesítenek, de a strandokon jelentős a lemaradás – nyilatkozta a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója a Napi.hu-nak. És sajnos a július végi időjárás sem kedvez a strandok forgalmának, hiszen eddig csak 6-7 olyan kánikulai nap volt, ami mágnesként vonzotta volna a látogatókat – tette hozzá Borosné Szűts Ildikó.

„Az idei nyár csúcsnapja egyelőre július 16-a volt, ekkor több mint hétezer strandoló váltott jegyet a Palára és több mint 26 ezren a budapesti fürdőkbe.”

A szakember megítélése szerint a vendégforgalom-csökkenés nem az év eleji – jellemzően 15-20 százalékos – jegyáremelésnek köszönhető, hanem sokkal inkább az infláció miatti megélhetési problémák és a rossz időjárás okozhatja.

Az idén is zárva tartó Rác és a Király fürdőt illetően elmondta: a BGYH-nak jelenleg nincs forrása az utóbbi fürdő felújítására, de keresik a megoldásokat. A Zrt. piaci bevételekből gazdálkodik – nem költségvetési szerv –, a tavalyi évet közel 17 milliárd forint árbevétellel zárták, idén a bevételi terv nettó 19,5 milliárd forint – jegyezte meg.

„A Rác fürdővel kapcsolatban sokkal előrébb tartunk, éppen a múlt héten kaptuk meg a tervezőktől a tervezési dokumentumokat.

Ez egy több mint 600 fájlból álló anyag, a műszaki kollégáink most tanulmányozzák ezeket” – fogalmazott a gazdasági lapnak. A tervek alapján már látszik, hogy a jelenlegi állagmegóváson túl a tetőfelújítás és az árvízvédelmet biztosító munkák nem halaszthatók tovább. A fürdőnek minden nap számít, minden nap romlik az állapota, és a BGYH szeretné ezt a folyamatot megállítani – mondta Borosné Szűts Ildikó, kitérve egyebek mellett az emelkedő energiaszámlák miatti kihívásokra, a fürdők humánerőforrás gondjaira, valamint a NEAK által finanszírozott gyógykezelésekre is.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×