eur:
389.63
usd:
363.68
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Villámlás a viharban Révfülöpnél és Zánkánál, Balatonlelléről fotózva 2017. július 11-én.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Narancs riasztás a Balaton környékén

Másodfokú riasztást adtak ki hevesebb zivatarok veszélye miatt Veszprém és Zala vármegyére.

Hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Veszprém és Zala vármegye egyes járásaira az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délután.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint ezeken a területeken hevesebb zivatarra kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

A meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint a térségen átvonuló hidegfront mögött vasárnap délután északnyugat felől újabb zivatarok érik el a Dunántúlt, és heves zivatarok besodródására is jó esély van. A nyugatról kelet felé haladó zivatarok csak estefelé "csengenek le". A zivatarokat több helyen felhőszakadás kísérheti, rövid idő alatt 20-40 milliméternyi, hevesebb zivatarok esetén ennél több eső is eshet. A zivatarokhoz viharos széllökés és jégeső is társulhat.

Azt írták: éjjel megnyugszik a légkör. Hétfő délután az északkeleti országrészben kell zivatarok kialakulására számítani.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×