eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Károli Gáspár Református Egyetem

Rekordszámú jelentkezőt vett fel a Károli Gáspár Református Egyetem

Már látszanak a fejlesztési program első eredményei is.

Az alapításának 30. évfordulóját ünneplő Károli Gáspár Református Egyetem fennállásának legjobb eredményét érte el a központi 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban felvettek létszámának tekintetében. A Károli Magyarország 8. legnépszerűbb felsőoktatási intézményeként – a tavalyi általános felvételi eljárás végeredményéhez képest – idén több mint 40 százalékkal több jelentkezőt vett fel a 2023/2024. tanévre – számolt be róla az intézmény.

2023. július 26-án közzétett ponthatárok alapján az egyetem világi képzéseire összesen 3261 fő nyert felvételt. Állami ösztöndíjas képzésen 2455 fő, míg önköltséges képzésen 806 fő kezdheti meg tanulmányait 2023. szeptembertől. A hitéleti képzések tekintetében 2023 augusztusában lesznek végleges felvételi eredmények.

A közlemény szerint a Károli Egyetem Trócsányi László rektor rektori ciklusának első teljes tanévét zárta, és a jelentős fejlesztések közül már többnek jól látható az eredménye. A rektori program a közösségi élet megerősítését tűzte ki célul, és ennek keretében számos kezdeményezés valósult meg: az egyetemi sportélet jelentős fejlesztéseként számos sportrendezvény került megrendezésre, valamint nemrégiben megalakult a Károli Sportegyesület. Létrejött a Károli Junior Akadémia, amely egyedülálló módon segíti a felvételizőket a jövőjüket meghatározó döntés meghozatalában. A Károli Interdiszciplináris Akadémia, mint az egyetem legfiatalabb szakkollégiuma, az egyetemi képzésen túlmutató, több tudományágat átfogó szakmai képzés keretében a tehetséggondozás új formáját kínálja a hallgatók szakmai előmenetelének tekintetében, de a Károli Ösztöndíjprogram széles támogatási rendszere szintén vonzóvá tette az egyetemet a továbbtanulók számára.

Megemlítik még, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében a Károli Gáspár Református Egyetem képzéseinek önköltsége – a 2022/2023. tanévhez képest – nem emelkedett.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×