eur:
390.19
usd:
365.67
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Man in handcuffs
Nyitókép: FOTOKITA/Getty Images

Mutatjuk Magyarország legveszélyesebb részeit

Így alakult az elmúlt félévben Magyarország bűnügyi helyzete.

Az Eurostat adatai alapján Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb ország. Ezt bizonyítja, hogy míg 2009-ben 376 383 regisztrált bűneset történt az országban, addig 2022-ben ez a szám már 167 774-re csökkent. Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy a bűncselekmények száma 2022-ben magasabb lett ugyan, mint 2021-ben, illetve 2020-ban, de tekintettel a koronavírus-járványra és az amiatt elrendelt korlátozásokra, ezen évek statisztikáit nem lehet összehasonlítási alapként figyelembe venni – írja a HelloVidékre hivatkozva a Pénzcentrum.

A KSH adatai szerint egyedül a kábítószeres bűncselekmények száma duplázódott meg 2009 óta, valamint az ittas/bódult járművezetés okozta bűnesetek száma emelkedett meg. Az is bizonyos, hogy továbbra is a főváros vezet a bűncselekmények számában, míg Budapeten kívül országos viszonylatban az észak-keleti régióban fordul elő a legtöbb rablás és lopás – teszik hozzá.

A 2023. első negyedéves adatait vizsgálva, a bűncselekmények számát tekintve – ahogy a tavalyi évben is – idén is toronymagasan Budapest (9461) és a Közép-Magyarország, mint régió viszi a prímet (13 390). Utánuk a bűncselekmények számát tekintve – vármegyei bontásban –

  • Borsod-Abaúj-Zemplén (4503 bűncselekménnyel – egy évvel korábban ez az esetszám még 2368 volt),
  • Bács-Kiskun (2038 bűncselekménnyel),
  • Győr-Moson-Sopron (1997 bűncselekménnyel),
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg (1834 bűncselekménnyel) és
  • Hajdú-Bihar (1699 bűncselekménnyel)

következik. Még naprakészebb és frissebb statisztikai adatok nyerhetők a Police.hu tematikus fertőzöttségi térképéről, ahol külön, megyei és járási bontásban, a bűncselekmények fajtáira is rákereshetünk – hívja fel a figyelmet a HelloVidék.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×