eur:
389.22
usd:
363.72
bux:
68243.88
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pexels.com

Félmilliárd forintból segítik a recski sárcsuszamlás károsultjait

Vizsgálják azt is, hogy a rendkívüli időjárás okozta-e az ingatlanokban keletkező kárt.

Kormányhatározat jelent meg a hétfő esti Magyar Közlönyben a Recsk nagyközséget 2023. június 8-án ért „rendkívüli időjárási körülmény következtében károsodott lakóingatlanok helyzetének rendezéséről”.

A Világgazdaság emlékeztet, Recsken egy andezitbánya működik, alatta utca húzódik. Az aznapi heves esőzések sárcsuszamlást okoztak a hegyoldalon, ami elöntötte a bánya alatti Hunyadi utcát. Az ott élők közül többek ingatlanja lakhatatlanná vált.

A kabinet a határozattal kimondta, hogy egyetért azzal, hogy károsodott lakóingatlanok lakóit a költségvetés forrásainak terhére helyezzék el. Ennek kapcsán a pénzügyminiszter azt a feladatot kapta, hogy, a belügyminiszter bevonásával gondoskodjon

500 millió forint többletforrás rendelkezésre állásáról.

Ennek határideje azonnali.

A belügyminiszter pedig azt a feladatot kapta, hogy a pénzből az érintett személyek lakhatásának megteremtése érdekében – külön kérelem benyújtásával – egyedi támogatást nyújtson az MR Lakásalap NKft. részére támogatási előlegként.

A fentieken túlmenően a kabinet felhívta a belügyminisztert és a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy készítsenek jelentést az érintett ingatlanok hosszú távú használhatóságának, lakhatóságának kérdéseiről. A vizsgálatnak ki kell térnie arra is, hogy az ingatlanok károsodása összefüggésben van-e az időjárás okozta eseményekkel. Ennek határideje is azonnali.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×