eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
Nyitókép: Pexels.com

Félmilliárd forintból segítik a recski sárcsuszamlás károsultjait

Vizsgálják azt is, hogy a rendkívüli időjárás okozta-e az ingatlanokban keletkező kárt.

Kormányhatározat jelent meg a hétfő esti Magyar Közlönyben a Recsk nagyközséget 2023. június 8-án ért „rendkívüli időjárási körülmény következtében károsodott lakóingatlanok helyzetének rendezéséről”.

A Világgazdaság emlékeztet, Recsken egy andezitbánya működik, alatta utca húzódik. Az aznapi heves esőzések sárcsuszamlást okoztak a hegyoldalon, ami elöntötte a bánya alatti Hunyadi utcát. Az ott élők közül többek ingatlanja lakhatatlanná vált.

A kabinet a határozattal kimondta, hogy egyetért azzal, hogy károsodott lakóingatlanok lakóit a költségvetés forrásainak terhére helyezzék el. Ennek kapcsán a pénzügyminiszter azt a feladatot kapta, hogy, a belügyminiszter bevonásával gondoskodjon

500 millió forint többletforrás rendelkezésre állásáról.

Ennek határideje azonnali.

A belügyminiszter pedig azt a feladatot kapta, hogy a pénzből az érintett személyek lakhatásának megteremtése érdekében – külön kérelem benyújtásával – egyedi támogatást nyújtson az MR Lakásalap NKft. részére támogatási előlegként.

A fentieken túlmenően a kabinet felhívta a belügyminisztert és a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy készítsenek jelentést az érintett ingatlanok hosszú távú használhatóságának, lakhatóságának kérdéseiről. A vizsgálatnak ki kell térnie arra is, hogy az ingatlanok károsodása összefüggésben van-e az időjárás okozta eseményekkel. Ennek határideje is azonnali.

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×