eur:
389.36
usd:
363.73
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Magasba emelik kerékpárjukat az I Bike Budapest kerékpáros felvonulás résztvevői a Városligetben 2021. június 26-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Árpád hídi horror - Örömtekerésre készült a Magyar Kerékpárosklub a Váci úton, de fordult a kocka

Miután egymás után két esetben is vétlen, kerékpárutakon szabályosan kerékpározókat öltek meg az utóbbi napokban, ezért a Magyar Kerékpárosklub lemondja a július 10-ére tervezett Happy Mass a Váci úton 2023 eseményét, hogy helyette tüntetést tartson arra felhívva a figyelmet, hogy nekik is joguk van a biztonságos közlekedéshez.

A Magyar Kerékpárosklub közösségi médiában is közzétett felhívása szerint, a szervezet a Budapest első védett kerékpársávjaira szervezett örömtekerés helyett tüntetést fog szervezni, mert úgy gondolja, hogy a védett sávoknál sokkal határozottabb lépésekre van szükség a védtelen közlekedők biztonságáért.

A demonstráció célja, hogy a kerékpáros szervezet felhívja a figyelmet arra, hogy a városban kerékpározóknak és a gyalogosoknak egyaránt joguk van az olyan biztonságos környezethez, ahol nem féltik az életüket.

A klub a felhívásában egyúttal a részvétét is kifejezte az elhunyt kerékpáros családja és szerettei felé.

"Egy ilyen tragédia rámutat arra, hogy sürgősen cselekednünk kell, hogy biztonságosabbá tegyük az utakat mindannyiunk számára. Követeljük a felelősöktől, hogy azonnal tegyenek intézkedéseket annak érdekében, hogy többé ne halhasson meg védtelen közlekedő az utakon. Nem elégszünk meg ígéretekkel, hanem határozott cselekvést kérünk, mert amíg ilyen tragédiák történhetnek, amíg a rendőrség mellett is szabadon lehet versenyezni, addig senki nem tudhatja, ő következik-e" - olvasható Magyar Kerékpárosklub közleményében.

A kerékpáros szervezet szerint a balesetért mindenki felelős, aki szemet huny a gyorshajtás és a városi autóversenyzés problémája felett. A Magyar Kerékpárosklub ezért javasolja a hatóságoknak a gyorshajtás szigorúbb szankcionálását, a balesetveszélyes csomópontok felülvizsgálatát és átépítését. Emellett arra kérik a döntéshozókat, hogy adjanak választ az elmúlt időszak tragédiáira, tegyenek azonnali lépéseket a kerékpározók , gyalogosok és a többi autóvezető védelméért.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×