eur:
390.81
usd:
365.01
bux:
68314.26
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pexels

Komoly tiltást jelentett be a Nébih

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el az alföldi térségben az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása és a térség erdőterületein található avar-, gyep- és tűlevélréteg kiszáradása miatt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Csütörtöktől Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben életbe lépett a tűzgyújtási tilalom.

A Nébih felhívta a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek,

Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

A kánikulai időjárásban a tűzkockázat a tilalommal nem érintett megyékben is magasabb. A Nébih mindenkit arra kér, hogy fokozottan ügyeljenek, ne dobják ki a csikket a gépkocsiból, mert az könnyen meggyújtja az útmenti növényzetet. Belterületen is kerülni kell a nagy lángmagasságú tüzek gyújtását, mert a füsttel felszálló égő zsarátnokok több száz méterre is képesek tüzet okozni.

A tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében. A korlátozás ideje alatt tilos tüzet rakni a kijelölt, kiépített erdei tűzrakóhelyeken is - írta a Nébih.

Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×