eur:
389.82
usd:
364.94
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Biciklis halad a fővárosi Nagykörúton kialakított ideiglenes kerékpársávon 2020. május 23-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Átalakul a fővárosi kerékpáros közlekedés, még több bicikliutat hoznak létre

Uniós forrásból fejlesztik a kerékpárút-hálózatot Kőbányán és Kispesten. A munkák őszre fejeződnek be. Erről a főpolgármester kabinetfőnöke tájékoztatta az InfoRádiót. Balogh Samu azokról a változásokról is beszámolt, amik a 3-as metró felújítása utáni kerékpáros közlekedést érintik.

Kőbányán jelenleg négy helyszínen épülnek új kerékpárutak, amik egy része a lakóövezetek forgalomcsillapítását célozza. A főpolgármester kabinetfőnökének elmondása szerint a cél, hogy gyors és biztonságos kapcsolat épüljön ki a X. kerületen belül, valamint a szomszédos városrészek kerékpáros hálózataival, így például a Kőbányai úton a belváros irányába, vagy Kispest más részeihez a Sibrik Miklós úti felüljárón keresztül.

A 3-as metró 5 és fél évig tartó felújítása után most alakítják ki az új forgalmi rendet az érintett területeken, de a munkák még néhány hétig eltarthatnak. Ennek során fontos szándék, hogy a belváros forgalmi terhelése ne növekedjen, hiszen az nagyobb zaj- és légszennyezéssel, valamint forgalmi torlódásokkal járna – jegyezte meg Balogh Samu.

Szintén sarkalatos, hogy a metró felett, az észak–déli tengely mentén biztosítsák a biztonságos kerékpározás feltételeit.

A kabinetfőnök emlékeztetett: a belvárosban már eddig is voltak kerékpársávok, például a Kiskörúton (Múzeum és Károly körút), most ezt kibővítenék – legfőképp – a Váci és Üllői úton a buszsávok felhasználásával.

Védett, az autósforgalomtól fizikailag is elzárt biciklisávok is épülnek, de a tervek között szerepel a Városliget és a budai Vár kerékpáros összekötése is, ám ennek megvalósítása a jövő héten záruló „fővárosi lakógyűlés” eredményétől függ, ahol egyebek mellett a Lánchíd jövőbeni forgalmi rendjéről is szavazhatnak a budapestiek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Úgy ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság az adórendszerek teljes átalakítására. A javaslatok többek között magukban foglalják a rendszeres ingatlanadók bevezetését vagy a már meglévők növelését és a munkaadói terhek csökkentését, különösen az alacsony jövedelemű adófizetők esetében. Az ajánlások célja a zöld átmenet elősegítése, a Covid19-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítése, a gazdasági felépülés fenntartása, valamint a magas energiaárak hatásainak kezelése volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×