eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Pixabay

Háromnapos korlátozás jön Magyarország leghíresebb viaduktján

Félpályás lezárás és lámpás forgalomirányítás mellett haladhat váltakozó irányban a forgalom június 17-19. között, szombaton, vasárnap és hétfőn 8 és 16 óra között a Szent István völgyhídon közműépítési munkálatok miatt.

További forgalomkorlátozások országszerte csütörtökön az Útinform tájékoztatása alapján:

  • A 35-ös főúton, Debrecen-Józsa településen megsüllyedt egy csatornafedlap és körülötte a burkolat is beszakadt. A 75-ös km-nél a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalmat mellékutakon terelik el.
  • Az M3-as autópályán a káli szakaszon, a 90-es és a 101-es km között tart még a burkolatfelújítás. A Vásárosnamény felé haladókat, az ellenkező oldal belső sávjára terelik át. Budapest felé továbbra is a külső és a leálló sáv járható.
  • Az M4-es autóúton, Szolnok irányába, az M0-s autóúti csomópontnál a 23-as és a 26-os km közötti szakaszt lezárták felújítási munka miatt. A forgalmat az autóúttal párhuzamos, kollektor ágra terelik. A lezárás nem érinti a Vecsés/Ecser csomópontot, illetve az M0-s autóúti csomópontot, ahol továbbra is le és fel tudnak hajtani.
  • Az M6-os autópályán Véménd térségében, a 172-es km-nél lévő alagútban forgalomszámláló detektorokat telepítenek. A Budapest felé oldalt lezárták, a forgalmat az ellenkező, Pécs felé vezető oldalra terelték át, irányonként egy-egy sáv járható.
  • Az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán, a 158-as km-nél fekvő Lajta pihenőhely nem használható, mert garanciális munkavégzés miatt lezárták. Előtte a 162-es km-nél lévő Moson pihenő, utána a 150-es km-nél található Hanság pihenő vehető igénybe.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar-szlovák határszakaszon, a 14-es főúton a Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve-híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon, nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni!

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×