eur:
385.87
usd:
368.6
bux:
0
2023. október 3. kedd Helga
Nyitókép: Unsplash

Sztrájkot hoz a hét utolsó napja

Eredménytelennek bizonyultak a sztrájktárgyalások Székesfehérvárott az Arconic-Köfém és a VDSZ szakszervezet között.

Annak ellenére, hogy a múlt héten a két órás figyelmeztető sztrájk eredményes volt, és a szakszervezet kész volt a megállapodásra, a munkáltató „megmakacsolta magát”, és nem volt hajlandó a dolgozók által követelt további 5,5 százalékos bérkiegészítésre – olvasható a VDSZ közleményében.

Megfogalmazásuk szerint „hidegen hagyta őket, hogy a magas infláció, és a megnövekedett megélhetési költségek veszélyeztetik a nehéz fizikai munkát végző dolgozók megélhetését. Annak ellenére sem mozdult el rugalmatlan álláspontjától a munkáltató, hogy kiderült: épp a figyelmeztető sztrájk ideje alatt döntött úgy az Arconic-Köfém Kft. tulajdonosa, hogy a cég 12 milliárd forintos, azaz kb. 35 millió dolláros adózott nyereségét kiviszi az országból!”

A bemerevedett munkáltatói álláspont miatt a szakszervezetnek nem volt más választási lehetősége, mint hogy határozatlan idejű sztrájkba kezdjenek a munkavállalók – teszik hozzá. A munkabeszüntetés június 4-én vasárnap hajnalban megkezdődik, így a gyárban várhatóan a teljes termelés leáll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a MATE Szent István Biztonságpolitikai Központ vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. október 3. 08:07
×
×
×
×