eur:
395.49
usd:
366.56
bux:
65613.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Timotheus Höttgest, a Deutsche Telekom vezérigazgatóját (b) a Karmelita Kolostorban 2023. június 2-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Fontos üzleti vezetőt fogadott Orbán Viktor a Karmelitában

A miniszterelnök a Deutsche Telekom vezérigazgatójával, Timotheus Höttgesttel tárgyalt. A találkozón jelen volt Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója is.

A találkozóról kiadott sajtóközlemény szerint Orbán Viktor és Timotheus Höttges egyetértett abban, hogy a digitalizáció Magyarország és Európa versenyképességének megtartása szempontjából kulcsfontosságú tényező, és ebben továbbra is stratégiai partnerként tekintenek egymásra. A digitális évtizedhez vezető út 2030-as célkitűzései érdekében alapvető fontosságú a beruházások ösztönzése és az infrastruktúrafejlesztések támogatása.

Timotheus Höttges kiemelte, hogy a Magyar Telekom fontos szerepet vállal az ország digitális fejlesztésében és abban, hogy a lakosság és a vállalkozások számára elérhetővé tegye a digitális világ nyújtotta előnyöket, lehetőségeket.

A Magyar Telekom 2014 és 2022 között több mint 1000 milliárd forintnyi beruházást hajtott végre Magyarországon, ebből mintegy 800 milliárd forintot fordított vezetékes és mobil hálózatfejlesztésre.

Az elmúlt évek intenzív fejlesztéseinek köszönhetően a Magyar Telekom ma már több, mint 3,4 millió otthon és vállalkozás számára kínál gigabites sebességet, valamint mobilhálózat-modernizációs programjának keretében 60 százalékra növelte lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettségét. A további fejlesztések előmozdítása érdekében a beruházásokat ösztönző adópolitikára van szükség – tette hozzá Timotheus Höttges a találkozón.

Az infrastruktúra kiépítése mellett a Telekom a magyar kormánnyal együttműködve támogatja a digitális technológia integrálását, innovatív megoldásokkal és edukációs platformokkal ösztönözve a kis- és közepes vállalatok, nagyvállalatok és az ipar digitális fejlődését.

Budapest, 2023. június 2.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója (b) a Karmelita Kolostorban 2023. június 2-án. Mellettük Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (b2).
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója (b) a Karmelita Kolostorban. Mellettük Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (b2). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Deutsche Telekom vezérigazgatója arra is rámutatott, hogy a távközlés egy rendkívül beruházásigényes iparág, a fogyasztók adat iránti éhsége továbbra is töretlenül növekszik.

Európai viszonylatban az adatforgalom éves szinten mintegy 25-30 százalékkal növekszik,

ebben hangsúlyos szerepet játszanak a globális tartalomszolgáltatók, melyek azonban a hálózatfejlesztéshez jelenleg nem járulnak hozzá.

Timotheus Höttges a találkozón hangsúlyozta a Magyar Telekom DT Csoportban betöltött stratégiai szerepét, kiemelve annak hosszútávú elkötelezettségét a magyar gazdaság teljesítményének, termelékenységének és versenyképességének növelése érdekében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×