eur:
392.48
usd:
373.58
bux:
56000.36
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Nyitókép: Pixabay

Négyszáz sertés halt szörnyű tűzhalált Somogyban, de húszezret megmentettek

Tűz ütött ki egy körülbelül kétezer négyzetméter alapterületű sertéstelepen Somogyszob külterületén.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint teljes terjedelmében ég az egyik épületrész, amelynek tetőszerkezete beomlott és a tűzben mintegy ezer sertés elpusztult.

Az esethez nagy erőkkel vonultak a tűzoltók: a nagyatádi, a barcsi, a nagykanizsai, a marcali, a zalakarosi, a kaposvári és a szigetvári hivatásos, valamint a böhönyei önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett vízsugarakkal oltják a lángokat, valamint védik a tűzzel nem érintett épületrészt is.

A lángokat 7óra előtt pár perccel tudták megfékezni. A tájékoztatás szerint az egységek munkáját egy munkagép is segíti, amellyel megbontják a tűzzel érintett épületrészt.

Frissítés!

Az első hírek szerint még 1000 sertés pusztult el, de az oltás befejezése után kiderült, a tűzben nem ezer, hanem négyszáz sertés pusztult el, az egységeknek húszezer állatot sikerült megmenteniük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
Ugrik az OTP a nyitás után

Ugrik az OTP a nyitás után

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés ma reggel, ezt követően Európában a mérsékelt optimizmus jegyében indult a nap a tőzsdéken. A határidős részvényindexek jelenlegi állása szerint pedig Amerikában is kisebb pluszban nyithatnak a vezető részvényindexek. Gazdasági információk tekintetében nem számítunk ma olyan adatközlésre idehaza, ami a magyar piacon komolyabb hatást fejthetne ki - esetleg az ipari termelői árak alakulása lehet érdekes -, inkább a nemzetközi folyamatokra figyelhetnek majd a befektetők. Fontos lehet majd például a német infláció alakulása, miközben az amerikai felülvizsgált GDP-adat már aligha tartogat majd meglepetést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×