eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pest vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat

Hatalmas tűz egy ceglédi hulladéklerakóban – borzalmas képek

Szerda kora este lobbant lángra Cegléd külterületén, az M4-es autóút szomszédságában egy hulladéklerakó. A szemét 1500-2000 négyzetméternyi területen lágolt.

Visszaszorították a tüzet a Cegléd külterületén lévő hulladéklerakóban, de az még mindig hatalmas lángokkal ég – közölte a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Darázs Ágnes elmondta, hogy a korábbi kétezer négyzetméterről ezer négyzetméterre szorították vissza a tüzet, a lángok továbbra is nagyon mélyről törnek fel a szeméttelepen.

Két munkagéppel 22 tűzoltóegység próbálja megfékezni a lángokat.

A Pest vármegyei katasztrófavédelmi szolgálat irányítása mellett az oltásban részt vesznek többek között a ceglédi, a szolnoki, a jászberényi, a nagykátai, a dabasi, a szigetszentmiklósi, a váci és a kecskeméti hivatásos, a bicskei önkormányzati, valamint a délegyházi, a farmosi, a fóti és a lőrinc-kertvárosi önkéntes tűzoltók.

A tüzet mostanra négy vízsugárral és két vízágyúval körülhatárolták, az már nem tud továbbterjedni.

A helyettes szóvivő ugyanakkor jelezte, hogy a tűz oltása várhatóan egész nap tart majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×