eur:
389.1
usd:
367.51
bux:
55875.33
2023. szeptember 29. péntek Mihály
Az újonnan átadott Őrtorony kilátó Tihanyban 2016. november 2-án.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Bezár a Balaton egyik látványossága

Átmenetileg nem látogatható Tihanyban az Őrtorony-kilátó.

A Bakonyerdő Zrt. a közösségi oldalán tudatta, hogy karbantartás miatt lezárták a Tihanyi Őrtorony-kilátót – írja a hirbalaton.hu.

Mint a közleményből kiderül, karbantartási munkákat végeznek a balatonfüredi erdészet kezelésében álló kilátón, amely a Tihanyi-félsziget északi részén, a Külső-tótól nyugatra, a 216 m magas Apáti-hegyen épült. Az építmény organikus anyagokból, az egykor ott található római őrtornyokat idéző formában készült, fa és helyi terméskő felhasználásával. A fa szerkezeti részeket az idő múlása sem kímélte, így a csiszolási és festési munkák szükségessé váltak.

A társaság közlése szerint a kilátó hamarosan megszépülve várja ismét a látogatókat.

Címlapról ajánljuk

Az osztrákoknak elege lett a pontatlan magyar vasútból, drasztikusat léptek

Az ÖBB a vágányzár első két hetének tapasztalatai és többszöri figyelmeztetés után ma egyoldalúan bejelentette: jövő hétfőtől levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágja Bécsben a Linz, Salzburg, München fele továbbmenő budapesti railjet vonatokat - írja Vitézy Dávid a közösségi oldalán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
Inflációs adatok érkeztek, így reagálnak a tőzsdék

Inflációs adatok érkeztek, így reagálnak a tőzsdék

Óvatos emelkedéssel kezdték az európai tőzsdék szeptember utolsó kereskedési napját, miután az amerikai indexek pluszban zártak csütörtökön, és az ázsiai részvénypiacokon is többnyire jó volt a hangulat hajnalban. A délelőtti eurózónás inflációs adatokat követően tovább emelkedtek az irányadó európai indexek, de délután még az Egyesült Államokból is érkezett inflációs statisztika. A magyar tőzsdén az OTP felfelé korrigál a tegnapi hír nélküli esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×