eur:
389.61
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Fülöp János polgármester beszél a Magyar falu program támogatásával felújított Tarkabarka óvoda átadásán a Tolna vármegyei Őcsényben 2023. május 18-án. Az óvoda felújítására az önkormányzat 33 millió, az Őcsényi Óvodásokért Alapítvány hatmillió forintot kapott, amelyet a település hatmillió forinttal egészített ki. Az épületben korszerűsítették a fűtést, szigetelték a padlásteret, felújították a tornaszobát, járdát, parkolót, vízelvezetőt építettek.
Nyitókép: MTI/Kiss Dániel

Még több rezsitámogatás

A Magyar Közlönyben írták meg a számokat.

A kormány döntött arról, hogy a szociális és gyermekvédelmi közfeladatot ellátó, civil fenntartású intézmények, valamint a családok átmeneti otthonai összességében 5,3 milliárd forint plusz rezsiár-kompenzációt kapnak.

A Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára Fülöp Attila ismertette a határozatot, amely meg is jelent a Magyar Közlönyben.

Fülöp Attila a sajtótájékoztatón emlékeztetett: nem ez az első ilyen döntése a kormánynak, korábban már az állami és egyházi fenntartású szervezeteknek is biztosított többlettámogatást.

Így összességében, az egész területet érintően már több mint 32 milliárd forintot – 32,2 milliárd forintot – biztosított 2023-ban rezsiár-kompenzációra a kormány.

A részletszabályokat, azt, hogyan kapják meg a civil fenntartású intézmények a többlettámogatást, a Belügyminisztérium a következő hetekben fogja kidolgozni - közölte Fülöp Attila.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×