eur:
392.89
usd:
366.8
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Speedmarathon nemzetközi akció.
Nyitókép: MTI

Megjöttek az adatok a rendőrség nagy traffipaxozásáról, döbbenetesek a számok

Csaknem kétszer annyi gyorshajtót kaptak el a rendőrök az áprilisi egy hetes akciójuk során, mint egy évvel korábban.

Április 17. és 23. között minden nap az átlagosnál nagyobb számban végzett sebességellenőrzést a rendőrség. Ezen a héten zajlott a „Speedmarathon” elnevezésű 24 órás intenzív sebességellenőrzési időszak is, ennek az eredményei azonban nem számítanak bele a „Speed” akció eredményeibe, ezt a ROADPOL és a magyar rendőrség is külön értékeli - írja a kreszvaltozás.hu.

Csak a „Speed” során Magyarországon 13 919 járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök, összehasonlításként a tavaly, március végén lezajlott „Speed” ellenőrzés időszakában, szintén egy hét alatt 7709 gyorshajtót értek tetten.

A fenti számból idén 8645 gyorshajtót a sebességellenőrző készülékek automata üzemmódban mértek be, 5274 gyorshajtó pedig a leállításos ellenőrzések során akadt fenn.

Szabálysértés miatt

helyszíni bírságot 3536 járművezető ellen szabtak ki,

77 sofőr ellen feljelentést tettek. Közigazgatási bírságot 1590 fő ellen szabtak ki, közigazgatási eljárást 71 járművezetővel szemben indítottak.

A legtöbb járművezető ellen Budapesten intézkedtek: 2810 gyorshajtó akadt fenn a hálón a fővárosban. A képzeletbeli dobogó második helyére a Csongrád-Csanád vármegyei gyorshajtók kerültek fel, ott 1607 sofőr lépte át a traffipaxok előtt a megengedett legnagyobb sebességet. A harmadik hely a Hajdú-Bihar vármegyei gyorshajtóké lett, ott 1598 sofőrnek sikerült túl gyorsan beleszaladniuk a mérésbe.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×