eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A víztorony a siófoki Fő téren 2018. június 29-én. Idén ünneplik Siófok várossá válásának 50. évfordulóját.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Sok autóst érintő változás jön Siófokon

Május 15-én életbe lép Siófokon a közterületi behajtási rendelet azon része, ami a Petőfi sétányon történő közlekedést szabályozza. Célja a gyalogosforgalom, illetve az üdülővendégek védelme és az esetleges balesetek elkerülése. 

A sétány területére behajtani kizárólag engedély birtokában lehet. A sétányon üzemelő vállalkozások áruszállításának segítése érdekében az önkormányzat két „szabad sávot” is kijelölt, e szerint a sétányra bárki behajthat reggel 6 és 9 óra között, valamint 13 és 16 óra között.

A két idősávon kívüli időszakban azonban kizárólag engedéllyel lehet a sétányon közlekedni, vagy gépjárművel tartózkodni. Mivel a sétányon az „élet” igazából az esti órákban indul, ezért este 8 és reggel 6 óra között senki nem közlekedhet ott gépjárművel – olvasható a Siofok.hu-n.

A behajtási tilalom figyelmen kívül hagyása szabálysértésnek minősül, amiért a rendőrség, illetve a közterület-felügyelő (Városőrség)

mérlegelési lehetőség nélkül helyszíni bírságot szab ki, vagy közigazgatási eljárást kezdeményez

a gépjármű vezetőjével, vagy üzembentartójával szemben. A szabályszegés bírságtétele a vonatkozó jogszabályok szerint 30 ezer forint – hívják fel a figyelmet.

Az önkormányzati tulajdonú, behajtási tilalommal érintett közterületekre járművel történő behajtás engedélyezésének, valamint az úthasználati engedély kiadásának rendjéről szóló 21/2022 (XII.5.) számú Siófok Város Önkormányzata Képviselőtestületének rendelete alapján minden év május 15 és szeptember 15 közötti időszakban korlátozva van a sétányra történő behajtás.

A rendelet előírásai alapján lehet behajtási engedély kérni.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×