eur:
391.17
usd:
359.56
bux:
72581.88
2024. július 19. péntek Emília
Nyitókép: Pixabay

Robbanás történt éjjel egy soproni társasházban - képek, videó

A Kossuth Lajos utca egyik háromszintes társasházában hétfő éjszaka robbant fel valami. Egy ember súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

Egy tizenkét lakásos társasházban történt a robbanás, ami miatt a lakóknak el kellett hagyni az épületet - közölte Németh Ramóna, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az érintett társasház lakóit a helyi önkormányzat saját költségén szállásolta el az éjszakára.

A robbanás okát egyelőre vizsgálják.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján azt közölte: tizennyolc lakó elhagyta az ingatlant, egy embert a tűzoltók kísértek le, egyet pedig még a tűzoltók kiérkezése előtt a járókelők hoztak ki.

A Kisalföld úgy értesült, hogy egy idős ember szenvedett súlyos, életveszélyes sérüléseket. A szemközti házak ablakai is kitörtek a robbanástól. Rengeteg volt a törmelék a szerencsétlenség helyszínén.

A robbanás következtében több parkoló autó is megrongálódott.

A város hivatalos médiaportálja, a Sopron Média Facebook-oldalán azt olvasni, hogy egy 91 éves férfi a lakásában szenvedett életveszélyes sérüléseket; a férfit kórházba szállították.

Frissítés: Az önkormányzat lakásonként 200 000 forint vissza nem térítendő támogatást ad az érintetteknek. Farkas Ciprián (Fidesz-KDNP), Sopron polgármestere közösségi oldalán kedd délelőtt megerősítette, hogy szállodában helyezték el a társasház lakói közül azokat, akik ezt igényelték. Az önkormányzat statikus kirendeléséről intézkedett és amennyiben huzamosabb ideig nem lesz lakható az épület, segítenek a lakóknak. Az épület védelméről a vizsgálat idején a rendőrség gondoskodik.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A 2022-es évhez hasonlóan idén is fennáll a veszélye annak, hogy a forróság akár egy százalékkal csökkentse a hazai GDP-növekedést – mondta az InfoRádióban a Gránit Alapkezelő vezető közgazdásza. Regős Gábor szerint leghamarabb október-november környékén derülhet ki, hogy az agrárium a harmadik negyedév végéig milyen mértékben járul hozzá a GDP alakulásához.

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×