eur:
394.74
usd:
370.24
bux:
65176.05
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Robbanás történt éjjel egy soproni társasházban - képek, videó

A Kossuth Lajos utca egyik háromszintes társasházában hétfő éjszaka robbant fel valami. Egy ember súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

Egy tizenkét lakásos társasházban történt a robbanás, ami miatt a lakóknak el kellett hagyni az épületet - közölte Németh Ramóna, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az érintett társasház lakóit a helyi önkormányzat saját költségén szállásolta el az éjszakára.

A robbanás okát egyelőre vizsgálják.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján azt közölte: tizennyolc lakó elhagyta az ingatlant, egy embert a tűzoltók kísértek le, egyet pedig még a tűzoltók kiérkezése előtt a járókelők hoztak ki.

A Kisalföld úgy értesült, hogy egy idős ember szenvedett súlyos, életveszélyes sérüléseket. A szemközti házak ablakai is kitörtek a robbanástól. Rengeteg volt a törmelék a szerencsétlenség helyszínén.

A robbanás következtében több parkoló autó is megrongálódott.

A város hivatalos médiaportálja, a Sopron Média Facebook-oldalán azt olvasni, hogy egy 91 éves férfi a lakásában szenvedett életveszélyes sérüléseket; a férfit kórházba szállították.

Frissítés: Az önkormányzat lakásonként 200 000 forint vissza nem térítendő támogatást ad az érintetteknek. Farkas Ciprián (Fidesz-KDNP), Sopron polgármestere közösségi oldalán kedd délelőtt megerősítette, hogy szállodában helyezték el a társasház lakói közül azokat, akik ezt igényelték. Az önkormányzat statikus kirendeléséről intézkedett és amennyiben huzamosabb ideig nem lesz lakható az épület, segítenek a lakóknak. Az épület védelméről a vizsgálat idején a rendőrség gondoskodik.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×