eur:
377.36
usd:
343.7
bux:
57176.11
2023. november 28. kedd Stefánia
Gyászszalag egy rendőrautón Budapesten 2023. január 13-án. A rendőrség elindította az előző napon este megölt Baumann Péter körzeti megbízott hősi halottá nyilvánítási folyamatát - jelentette be a rendőrség szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Fájdalmas elismerés az Újbudán meggyilkolt rendőrnek

Posztumusz elismerésben részesült Baumann Péter rendőr főhadnagy, a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányságának körzeti megbízottja. Baumann Péternek a Főváros lakosságának közbiztonsága érdekében, szolgálati kötelezettsége teljesítése során hozott áldozatáért Dr. Barna Sándor-díjat adományozott Budapest vezetése.

Dr. Barna Sándor-díjat kapott Zugló és Budapest tűzvédelméért végzett több évtizedes kiemelkedő munkája elismeréseként még Jernei Gábor, a Zuglói Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltóparancsnoka, illetve Szabó Gyula, tűzoltó alezredes, a XX. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltóparancsnoka, a tűz- és katasztrófavédelem területén több évtizedes szolgálatáért, valamint példaértékű vezető-irányító szakmai munkája elismeréséül.

Fővárosért Emlékzászló elismerésben részesült az Újpesti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület Újpest közbiztonságáért végzett munkájáért, az önkéntesség jegyében betöltött meghatározó szerepének elismeréséül. Fővárosért emlékzászló elismerés adományozható Budapest Főváros közbiztonsága fenntartásában, annak javításában, illetve rendvédelmének területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a közösségi összetartozás erejét bizonyító szervezetnek. Az elismerés évenként egy szervezetnek adományozható.

A díjakat dr. Bősz Anett főpolgármester-helyettes adta át Szent György napja alkalmából.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.11.29. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Az elit belháborújára utalnak a jelek Kijevben, hatalmas orosz veszteségek Avgyijivkánál – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az elit belháborújára utalnak a jelek Kijevben, hatalmas orosz veszteségek Avgyijivkánál – Ukrajnai háborús híreink kedden

Marjana Bezuhla, a Nép Szolgája pártjának parlamenti képviselője, a parlament nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának tagja követelte, hogy az ország katonai vezetése távozzon, mivel az számos feladatát nem látta el megfelelően – írja a Kyiv Post. Az elmúlt 2 hónapban a Donyeck melletti Avgyijivka városánál élesedtek ki a harcok az orosz és az ukrán csapatok között. Az oroszok folyamatosan rohamoznak, de eddig csak kisebb sikereket értek el, súlyos veszteségek mellett. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×