eur:
389.53
usd:
363.16
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Fekete zászló a Rákospalotai Rendőrkapitányság épületén 2023. január 13-án. A rendőrség elindította az előző napon este megölt Baumann Péter körzeti megbízott hősi halottá nyilvánítási folyamatát - jelentette be a rendőrség szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Milliós pénzjutalmat kaptak a rendőrgyilkost megfékező bajtársak

Polgármesteri dicséretet és összesen ötmillió forint pénzjutalmat kapott az a két rendőr, akik maguk is megsérültek a januári újbudai támadásban. Ők fékezték meg a rájuk támadó, és az egyik társukat meggyilkoló férfit.

Az elismerést Újbuda polgármestere adta át. Dr. László Imre egyebek mellett arról beszélt, hogy a tragikusan elhunyt Baumann Péter nem tekintett hősként magára, ahogy kollégái vagy a rendőri állomány egyetlen tagja sem. „Honfitársaink nem azért választják a rendőri hivatást, mert a rivaldafényben akarnak lenni. Nem is a meggazdagodás hajtja őket. "Tisztelet Önöknek mindenért! Hálánk és fájdalmunk túlmutat szavakon és kitüntetéseken." - mondta a politikus.

Ahogyan arról az Infostarton többször is beszámoltunk január 13-án, intézkedés közben az őrjöngő férfi megkéselt egy rendőrt és társai is rátámadt. Végül több lövéssel állították meg.

A férfit azóta is fogva tartják, elmegyógyintézetben vizsgálják az állapotát.

Ez nem csoda, hiszen korábban többször azt állította, hogy démonokat lát. Az illetőt az is őrjöngésre késztette, ha valaki mondjuk az ablaka alatt beszélgetett.

A két rendőrt, akik maguk is megsérültek az akcióban, otthonukban és a kórházban is meglátogatták előljáróik, erről videó is készült. Ide kattintva nézheti meg.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×