eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Rendőrök és mentők Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház előtt 2023. január 12-én éjjel. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták.
Nyitókép: MTI/Mátyus Tamás

Ámokfutást tervezhetett mielőtt megállították az újbudai rendőrgyilkost

Egy félméteres bozótvágó kést is találtak Sz. Szilárd autójában, aki idén januárban meggyilkolta Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert Újbudán.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, január 12-én három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövés után lábon lőtte, ezután elfogták. Az egyik egyenruhás, a 29 éves Baumann Péter olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. A gyilkos azóta az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyító Intézetben van, állandó megfigyelés alatt tartják.

A Blikk most azt írja, hogy a rendőrök a gyilkosság után egy megközelítőleg félméteres machetét, vagyis bozótvágó kést találtak Sz. Szilád autójában.

Az elhunyt rendőr családjának ügyvédje a lapnak nyilatkozva azt mondta, a gyanúsított „feltehetőleg” a bozótvágót próbálta megszerezni, és ha ez megtörtént volna, akkor annak „beláthatatlan következményei lettek volna a civil lakosság számára is” (figyelembe véve Sz. Szilárd módosult tudatállapotát).

„Minden jel arra mutat, hogy egy bizonyos pont után – mégpedig akkor, amikor elő akarták állítani – a gyanúsított viselkedése teljesen megváltozott. Elhatározta, hogy ez semmilyen körülmények között nem történhet meg vele. Amikor rájött, hogy az akaratát nem tudja érvényesíteni, ámokfutásba kezdett” – tette hozzá Borbély Zoltán ügyvéd.

A Blikk egyébként úgy tudja, hogy Sz. Szilárd a XI. kerületi rendőrökre különösen „ki volt hegyezve”, mert őket okolta, hogy korábban bírósági eljárás indult ellene garázdaság és testi sértés miatt. Egy biztonsági őrrel tettlegességig fajuló vitába keveredett, és ennek következménye volt az eljárás – írták.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×