eur:
389.44
usd:
363.08
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Rendőrök és mentők Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház előtt 2023. január 12-én éjjel. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták.
Nyitókép: MTI/Mátyus Tamás

Újbudai rendőrgyilkosság: megszólalt a szomszéd, akire rátört az elkövető

Baltával szakította be az ajtót a férfi, aki később az intézkedő rendőrökre támadt, egyiküket halálosan megsebesítve.

Január közepén Újbudán egy rendőrt halálra késelt, két másikat pedig megsebesített egy férfi, aki előbb egy szomszédjára törte rá az ajtót. Az őrjöngő férfi azt hitte, démonok szállták meg a lakást. A gyanúsítottat végül egy láblövéssel állították meg, és később tényfeltáró, beismerő vallomást tett.

A Blikk most elérte a szomszédot, aki röviden, de nyilatkozott.

Elmondta, már kicserélték a szétvert ajtót, de még a festés nincs kész, ezért akárhányszor csak ránéz a lakása bejáratára, eszébe jut az a rémes este.

"Nem is tudom, mi lett volna, ha annak a férfinak sikerül bejutnia a szétvert ajtón... A mai napig elő-előjön, örökké a rendőrgyilkos arcával álmodom. Nem ismertem ezt az embert, nem tudom, mit akart tőlem. Az a fiatal rendőr értem áldozta fel az életét, fel sem tudom ezt fogni, az őrangyalom küldte, s most már ő is az angyalok közé került" - mondta az idős, beteg asszony.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×