eur:
387.18
usd:
356.87
bux:
66216.11
2024. február 22. csütörtök Gerzson
Nyitókép: Pixabay

Újabb korlátozást javasolnak, jöhetne a strandsapka

Az MSZP az árstopok bővítését javasolja. A szocialisták a nyári strandolást is olcsóbbá tennék.

Az MSZP 600 forintban maximalizálná a strandbelépők árát - jelentette be napirend előtt Molnár Zsolt, a párt országgyűlési képviselője.

"Azt a javaslatot tesszük a magyar kormány számára, hogy a strandbelépőkre is terjesszék ki a hatósági árat, hiszen a családok jelentős része számára a közel 2000 forintos strandbelépők irreális terhet jelentenek mondjuk egy balatoni vagy velencei-tavi strandolás esetén. Ez a 600 forint teljesen reális ár, annál is inkább, hogy nagyon sok helyütt ezen az áron lehet bejutni, és indokolatlan, hogy más strandokon közel 2000 forintos belépőjegyek vannak" - hangzott el.

Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a konkrét javaslatra nem reagált, de azt elmondta, hogy a baloldal eddig kritizálta az ársapkákat.

"Egy dolgot szeretnék mondani: hogyha ön egyetért az ársapkák intézkedésével, akkor legyen szíves győzze meg a baloldali képviselőtársait, hogy ez a helyes út. Azért is mert korábban az ön képviselőtársai ezt ostobaságnak minősítették – ez nem jó pálya."

A balatoni strandok kétharmada egyébként nem fizetős, a többi pedig önkormányzati fenntartású, tehát nem a kormány határozza meg a belépőjük árát – emlékeztette vitapartnerét az államtitkár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
Vészesen fogynak az ukrán tartalékok, patthelyzetben az EU az ukrán utánpótlásokkal kapcsolatban – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Vészesen fogynak az ukrán tartalékok, patthelyzetben az EU az ukrán utánpótlásokkal kapcsolatban – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

A nyugati szövetségesek a háború eleje óta nem képesek megfelelően ellátni Ukrajnát a megígért mennyiségű fegyverrel, ez pedig egyre kritikusabb helyzetet teremt a frontvonalakon – írja az orosz állami TASZSZ. Az uniós nagykövetek szerdai megbeszélésén patthelyzet alakult ki az Európai Békekeret (EPF) további 5 milliárd euróval történő kiegészítéséről és egy Ukrajnának külön erre a célra szánt ugyanekkora alap létrehozásáról. A „francia-német blokád” egyelőre megbénította az egyeztetéseket. Németország nyitott a kompromisszumra, rugalmasságot javasolva, hogy az Ukrajnának nyújtott kétoldalú adományait részben beszámítsák az EPF-alaphoz való hozzájárulásokba. Franciaország viszont kitart amellett, hogy az európai fegyvergyártóktól vásároljanak új eszközöket a tagállamok – derül ki a Politico beszámolójából. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×