eur:
389.62
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Újabb korlátozást javasolnak, jöhetne a strandsapka

Az MSZP az árstopok bővítését javasolja. A szocialisták a nyári strandolást is olcsóbbá tennék.

Az MSZP 600 forintban maximalizálná a strandbelépők árát - jelentette be napirend előtt Molnár Zsolt, a párt országgyűlési képviselője.

"Azt a javaslatot tesszük a magyar kormány számára, hogy a strandbelépőkre is terjesszék ki a hatósági árat, hiszen a családok jelentős része számára a közel 2000 forintos strandbelépők irreális terhet jelentenek mondjuk egy balatoni vagy velencei-tavi strandolás esetén. Ez a 600 forint teljesen reális ár, annál is inkább, hogy nagyon sok helyütt ezen az áron lehet bejutni, és indokolatlan, hogy más strandokon közel 2000 forintos belépőjegyek vannak" - hangzott el.

Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a konkrét javaslatra nem reagált, de azt elmondta, hogy a baloldal eddig kritizálta az ársapkákat.

"Egy dolgot szeretnék mondani: hogyha ön egyetért az ársapkák intézkedésével, akkor legyen szíves győzze meg a baloldali képviselőtársait, hogy ez a helyes út. Azért is mert korábban az ön képviselőtársai ezt ostobaságnak minősítették – ez nem jó pálya."

A balatoni strandok kétharmada egyébként nem fizetős, a többi pedig önkormányzati fenntartású, tehát nem a kormány határozza meg a belépőjük árát – emlékeztette vitapartnerét az államtitkár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×