eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
A veszprémi vasútállomás a felújításról tartott sajtótájékoztató napján, 2023. február 2-án. A beruházás 1,1 milliárd forintból valósul meg, melyből 750 millió kormányzati támogatás, 350 millió forintot pedig a MÁV saját forrásból különített el.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Négy napig felborulnak a menetrendek a húsvét miatt - MÁV, Volánbusz, HÉV

Húsvétkor változik a MÁV-Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok közlekedési rendje.

A MÁV-START járatai április 6-án a tavaszi szünet első napján a pénteki, 7-én a szombati, 8-án és 9-én az ünnepnapi, 10-én a vasárnapi, 11-én már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. A Volánbusz járatok és a MÁV-HÉV járatok közlekedési rendje is módosul.

A MÁV azt írja, hogy "a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak a helyjegyek elővételi vásárlásától függően a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza közötti Nyírség InterCity-khez, a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest között közlekedő Tokaj IC-khez, a Budapest–Nagykanizsa közötti Tópart IC-khez, a Budapest–Keszthely közötti Balaton IC-khez, a Budapest–Cegléd–Szeged viszonylatú Napfény IC-khez és a Budapest–Tapolca vonalon közlekedő egy-egy sebesvonathoz.

Az önt érintő mentrendváltozásról ide kattintva tájékozódhat.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt április 6-án 10 órától április 10-én éjfélig vehetik igénybe.

Volánbusz változások

Április 5-én, szerdán munkanapon és a hét utolsó tanítási napján, 6-án a hét utolsó tanítási szünetes munkanapján, 7-én, nagypénteken a munkaszüneti napon, 8-án a szabadnapon, 9-én, húsvét vasárnapján a munkaszüneti napon, 10-én, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok.

Április 11-én a hét első tanítási szünetes munkanapjának, míg 12-én munkanapnak és a hét első tanítási napjának megfelelő menetrend lesz érvényben.

MÁV-HÉV változások

Április 6-án a H5-ös és a H7-es HÉV a tanítási szünetben pénteken érvényes menetrend szerint; a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV a munkanapokon érvényes menetrend szerint jár.

7-étől 10-éig a HÉV-vonalakon a munkaszüneti napi menetrend lesz érvényben (kivéve a H7-es HÉV-en, amely április 8-án szombati menetrend szerint jár).

11-én a H5-ös és a H7-es HÉV a tanítási szünetben hétfőtől csütörtökig érvényes menetrend szerint; a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV a munkanapokon érvényes menetrend szerint közlekedik.

A tavaszi szünetben is – április 6-11. között – használhatják az általános iskolások Kajla útlevelüket

Az április 6-11. közötti tavaszi szünetben minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja világoskék Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány), korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi helyközi járatain.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×