eur:
368.88
usd:
344.93
bux:
48800.45
2023. június 8. csütörtök Medárd
Umarex gyártmányú Walther P22 9 mm öntöltő gázpisztoly. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Teljesen szabályosan kapott egy 13 éves magyar fiú fegyverviselési engedélyt

Az ügyfélkapun keresztül intézte az engedélyeztetést és gond nélkül meg is kapta.

A Blikk számolt be arról, hogy már a rendőrség is nyomoz a 13 éves fiú fegyverviselési engedélyének ügyében. Az egész nem derült volna ki, ha fiú nem veszti el az okmányt.

Mint kiderült a fiú és szülei teljesen szabályosan és jogszerűen jártak el, amikor megvették a gázriasztó fegyvert. Azt ugyanis korhatár nélkül bárki vásárolhat. Bár az üzletben az eladók csak akkor szolgálták ki a fiút, amikor az édesapja is elkísérte. A frissen vásárolt fegyvert azonban a gyerek nem vehette ki a dobozából még otthon sem.

Ekkor támadt az az ötlete, hogy érvényes fegyverviselési engedélyt szerez.

Ezt az ügyfélkapun keresztül intézte és gond nélkül megkapta az engedélyt. A rendőrség a szülőket is kihallgatta, de a fiú apja szerint nem ők hibáztak, hanem az ügyfélkapu rendszere tökéletlen.

Kardos Zsolt, az egyik debreceni fegyverbolt üzletvezetője néhány hónappal korábban a Blikknek megerősítette, hogy semmiféle engedély nem szükséges gázriasztó fegyver vásárlásához. Mint fogalmazott: „Gázpisztolyt úgy vehet ma bárki, mintha levenne egy pulóvert a polcról.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

"Én vagyok az elnök, és ennek megfelelően adok utasításokat. Semmi ilyesmit nem tett Ukrajna. Soha nem cselekednék így" – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij az Axel Springernek, a Politico anyavállalatának, adott exkluzív interjúban az Északi Áramlat ukrán hátterű felrobbantásával kapcsolatban, amelyről tegnap közölt új, minden eddiginél részletesebb információkat a Washington Post.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×