eur:
367.97
usd:
342.32
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
Umarex gyártmányú Walther P22 9 mm öntöltő gázpisztoly. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Teljesen szabályosan kapott egy 13 éves magyar fiú fegyverviselési engedélyt

Az ügyfélkapun keresztül intézte az engedélyeztetést és gond nélkül meg is kapta.

A Blikk számolt be arról, hogy már a rendőrség is nyomoz a 13 éves fiú fegyverviselési engedélyének ügyében. Az egész nem derült volna ki, ha fiú nem veszti el az okmányt.

Mint kiderült a fiú és szülei teljesen szabályosan és jogszerűen jártak el, amikor megvették a gázriasztó fegyvert. Azt ugyanis korhatár nélkül bárki vásárolhat. Bár az üzletben az eladók csak akkor szolgálták ki a fiút, amikor az édesapja is elkísérte. A frissen vásárolt fegyvert azonban a gyerek nem vehette ki a dobozából még otthon sem.

Ekkor támadt az az ötlete, hogy érvényes fegyverviselési engedélyt szerez.

Ezt az ügyfélkapun keresztül intézte és gond nélkül megkapta az engedélyt. A rendőrség a szülőket is kihallgatta, de a fiú apja szerint nem ők hibáztak, hanem az ügyfélkapu rendszere tökéletlen.

Kardos Zsolt, az egyik debreceni fegyverbolt üzletvezetője néhány hónappal korábban a Blikknek megerősítette, hogy semmiféle engedély nem szükséges gázriasztó fegyver vásárlásához. Mint fogalmazott: „Gázpisztolyt úgy vehet ma bárki, mintha levenne egy pulóvert a polcról.”

Címlapról ajánljuk
Felmérés: a németek többsége ellenzi az abortusz legalizálását

Felmérés: a németek többsége ellenzi az abortusz legalizálását

Évről évre csökken Németországban az abortuszt végrehajtó orvosok száma. Az ország egyes régióiban egyetlen orvos sem végez terhességmegszakítást. Az ok a Btk. 218. paragrafusa: az abortusz bűncselekménynek számít. Egy friss felmérés szerint a lakosság többsége egyetért ezzel.
VIDEÓ
Megérkezett a bikapiac Amerikába?

Megérkezett a bikapiac Amerikába?

Gazdasági adatok tekintetében ma itthon és a nemzetközi porondon sem érkezett fontos adatközlés - a hét eddigi részében nem igazán láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, nagyrészt inkább csak oldalazott a piac, és a befektetők a gyorsjelentési szezon lecsengésével már inkább az amerikai és az európai jegybank jövő heti kamatdöntő ülésére készülnek. Az amerikai indexeknél folytatódott a heti szárnyalás, és az S&P 500 már szemre a bikapiaci tartományba kerül, de jövő héten a Federal Reserve még mindent átírhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×