eur:
368.54
usd:
344.67
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
fotó: Terézváros
Nyitókép: Tuba Zoltán/Terézváros

Ingyentaxi a Terézvárosban, de nem mindenkinek

A 60 év felettiek vehetik igénybe.

Soproni Tamás polgármester a szolgáltatás elindításakor azt közölte: "az Időstaxival azt szeretnénk elérni, hogy az életkorukból, egészségi állapotukból adódóan nehezebben mozgó lakosaink könnyebben intézhessék hivatalos ügyeiket, juthassanak el egészségügyi vizsgálatokra, kezelésekre".

A kerületben élő 60 év feletti idősek a tervezett utazás előtt öt munkanappal jelezhetik igényüket.

A szolgáltatás nemcsak az egészségügyi intézmények felkereséséhez, de a személyes jelenlétet igénylő hivatalos ügyek intézéséhez, bevásárláshoz, de még szociális intézménybe költözéshez is igénybe vehető - írja a BudaPestkörnyéke.hu.

A szállítás a kerület határain belül ingyenes, a főváros területén belül pedig 1000 forintot kell érte fizetni.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít
Exkluzív

Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Nem vállal újabb számokat a júliusi fukuokai világbajnokságon az olimpiai bajnok úszó, mert a felkészülésének az utolsó időszakai nem sikerült jól Sós Csaba szerint. A szövetségi kapitány részleteket nem akart elárulni, de hozzátette, Milák Kristóf 2020-ban három héttel a súlyos Covid-megbetegedés után is képes volt világklasszis úszásra.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Minimális emelkedéssel zártak a Wall Streeten

Minimális emelkedéssel zártak a Wall Streeten

Tegnap egy mérsékeltebb hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, a nap végére Európa és az USA is lefordult. Utóbbiban részben az is szerepet játszott, hogy az Apple a napon belüli történelmi csúcs után esni kezdett, miután a cég bemutatta új AR-headsetjét, amelynek ára 3500 dollár - magasabb, mint amire sokan számítottak. Ezt követően ma az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, és Európában is folytatódnak a bizonytalan mozgások, így csak minimális elmozdulásokat látni. Ugyanez mondható el az Egyesült Államokról is, ahol a kezdeti esést később mérsékelt emelkedés váltotta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×