eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
fotó: volánbusz
Nyitókép: volánbusz

Ezeknek a járműveknek nagyon örül majd a Balaton közelében

Tizennégy Mercedes-Benz Intouro M és hét Volvo 8900 típusú új autóbusz áll szolgálatba március végétől, illetve májustól Veszprém megyében.

A Volánbusz immár öt éve tartó jármű-fiatalítási programja keretében 2022-ig 75 új autóbusz érkezett Veszprém vármegye 362 darabos járműállományába. A flotta idén tavasszal újabb 21 korszerű, dízelüzemű, a legkorszerűbb Euro6 környezetvédelmi besorolású motorral hajtott autóbusszal frissül, az új beszerzésnek köszönhetően a járművek 5,8 százaléka megújul, átlagéletkoruk 12,84 évről 12,12 évre csökken. Az új buszok nettó beszerzési értéke 1,53 milliárd forint.

A 14 darab Mercedes-Benz Intouro M típusú jármű március végétől kéttucatnyi távolsági viszonylaton áll forgalomba. A Mercedes-Benz Intouro M autóbuszok összekötik Veszprém vármegye főbb járásait mintegy 20 dunántúli nagyvárossal, köztük több vármegyeszékhellyel. Az érintett településeken, illetve azok vonzáskörzetében közel 800 ezer ember él.

A Mercedes-Benz Intouro M típusú járműveken kívül 7 darab hosszított, nagy befogadóképességű, szóló kivitelű Volvo 8900 típusú autóbusz is érkezik a vármegyébe még a tavasz folyamán. Az autóbuszok négy viszonylaton állnak forgalomba, ezeken évente mintegy 1 millió utazást bonyolít le a társaság.

A járműveket bemutató sajtótájékoztatón dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Veszprém vármegye 3. számú választókörzetének országgyűlési képviselője elmondta: „a tapolcai, kisvárosias térség számára, ahol gyakran járnak át az emberek egyik településről a másikba, különösen fontos a helyközi járatok közlekedésbiztonsága.

Tapolca, 2023. március 28.
Kruchina Vince elnök-vezérigazgató beszél a Volánbusz Zrt. sajtótájékoztatóján a tapolcai autóbuszállomáson 2023. március 28-án. Veszprém vármegye helyközi közlekedésében 14 darab Mercedes-Benz Intouro M és 7 darab Volvo 8900 típusú dízelüzemű autóbusz állt forgalomba.
MTI/Vasvári Tamás
Kruchina Vince elnök-vezérigazgató beszél a Volánbusz Zrt. sajtótájékoztatóján a tapolcai autóbuszállomáson 2023. március 28-án. Veszprém vármegye helyközi közlekedésében 14 darab Mercedes-Benz Intouro M és 7 darab Volvo 8900 típusú dízelüzemű autóbusz állt forgalomba. MTI/Vasvári Tamás

Kruchina Vince, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója hozzátette: „a Volánbusz célja továbbra is az, hogy a járműpark folyamatos megújításával még vonzóbbá tegye a közösségi közlekedést az egyénivel szemben.”

A Mercedes-Benz Intouro M típushoz hasonlóan az alacsony belépésű, akadálymentes kialakítású Volvo 8900 típusú autóbuszok is légkondicionáltak, s ugyancsak rendelkeznek elektronikus utastájékoztató rendszerrel, USB-töltőpontokkal, valamint fedélzeti kamerarendszerrel is.

Míg az új Volvók a Veszprém–Várpalota–Székesfehérvár, Veszprém–Herend–Kislőd–Ajka, Veszprém–Herend–Szentgál–Úrkút–Ajka, illetve Veszprém–Herend–Ajka–Sümeg viszonylatokon fognak közlekedni, addig a Mercedes-Benz Intourói szinte az egész Dunántúlt bejárják majd. Elősorban a Veszprém–Szombathely, Veszprém–Pécs, Várpalota–Székesfehérvár, Székesfehérvár–Zalaegerszeg–Székesfehérvár, Székesfehérvár–Várpalota, Zalaegerszeg–Várpalota, Székesfehérvár–Nagykanizsa, Nagykanizsa–Várpalota, Tapolca–Zalaegerszeg, Zalaegerszeg–Veszprém, Veszprém–Székesfehérvár–Veszprém, Veszprém–Zalaegerszeg, Zalaegerszeg–Tapolca, Tapolca–Veszprém, Zalaegerszeg–Győr, Győr–Tapolca, Tapolca–Győr, Győr–Zalaegerszeg, Veszprém–Tapolca, Pápa–Győr, Győr–Révfülöp, Pápa–Zirc–Budapest, Sümeg–Nagykanizsa, Nagykanizsa–Győr, Győr–Sümeg, Ajka–Győr, Győr–Révfülöp, Révfülöp–Győr, Győr–Ajka, Ajka–Hévíz, Hévíz–Győr, Révfülöp–Ajka viszonylatokon fognak közlekedni.

A felsoroltak mellett a fővárosból a Bakony festői tájaira, a Budapest–Bakonycsernye–Zirc–Bakonybél–Pápa viszonylatú járatainkkal utazók is találkozhatnak majd új autóbuszainkkal, illetve a Veszprém–Siófok–Tamási–Dombóvár–Pécs járaton is Intouro autóbuszok biztosítják majd a kényelmes utazást.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×