eur:
391.94
usd:
366.69
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Az év első fővárosi újszülöttje, Szendrő Zente és édesanyja, Szendrő Emese Napsugár a Péterfy Sándor Utcai Kórház-rendelőintézet szülészetén 2023. január 1-jén. Zente nulla óra 8 perckor született 3440 grammal és 55 centivel, természetes úton. A kisfiú a család első gyermeke, édesanyja 21 évesen szülte.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Egy nap csúszással érkezik a bankszámlánkra a családi pótlék áprilisban

A havi rendszerességű családtámogatási juttatás a feltételeknek megfelelő magyar családoknak alanyi jogon jár.

A családi pótlékot a hónap első napjaiban utalja az állam, azonban a banki jóváírásra általában egy napot várni kell. A postai kézbesítés ennél lassabb: 3-5 nap is lehet, mire megkapják a családok – írja a hovege.hu.

A Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint a családi pótlékot idén április 3-án (hétfőn) fogják jóváírni, a bankszámlára várhatóan egy nappal később, április 4-én érkezik meg.

Kiemelt családi pótlékot kap az, aki fogyatékos gyermeket nevel. A nevelési támogatás a kisgyermekek, a bölcsődébe, óvodába járók után jár, míg az iskoláztatási támogatást a tanköteles korba tartozó, azaz általános iskolás és középiskolás gyerekek után fizeti az állam.

  • Egy gyermeket nevelő család 12 200 forintot,
  • két gyermeket nevelő család gyermekenként 13 300 forintot, összesen 26 600 forintot,
  • három vagy több gyermeket nevelő család gyermekenként 16 ezer forintot, azaz minimum 48 ezer forintot kap.

A családi pótlék hivatalos 2023-ra vonatkozó utalási időpontjai itt érhetők el.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×