eur:
371.12
usd:
344.47
bux:
47017.49
2023. június 2. péntek Anita, Kármen
Az év első fővárosi újszülöttje, Szendrő Zente és édesanyja, Szendrő Emese Napsugár a Péterfy Sándor Utcai Kórház-rendelőintézet szülészetén 2023. január 1-jén. Zente nulla óra 8 perckor született 3440 grammal és 55 centivel, természetes úton. A kisfiú a család első gyermeke, édesanyja 21 évesen szülte.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Egy nap csúszással érkezik a bankszámlánkra a családi pótlék áprilisban

A havi rendszerességű családtámogatási juttatás a feltételeknek megfelelő magyar családoknak alanyi jogon jár.

A családi pótlékot a hónap első napjaiban utalja az állam, azonban a banki jóváírásra általában egy napot várni kell. A postai kézbesítés ennél lassabb: 3-5 nap is lehet, mire megkapják a családok – írja a hovege.hu.

A Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint a családi pótlékot idén április 3-án (hétfőn) fogják jóváírni, a bankszámlára várhatóan egy nappal később, április 4-én érkezik meg.

Kiemelt családi pótlékot kap az, aki fogyatékos gyermeket nevel. A nevelési támogatás a kisgyermekek, a bölcsődébe, óvodába járók után jár, míg az iskoláztatási támogatást a tanköteles korba tartozó, azaz általános iskolás és középiskolás gyerekek után fizeti az állam.

  • Egy gyermeket nevelő család 12 200 forintot,
  • két gyermeket nevelő család gyermekenként 13 300 forintot, összesen 26 600 forintot,
  • három vagy több gyermeket nevelő család gyermekenként 16 ezer forintot, azaz minimum 48 ezer forintot kap.

A családi pótlék hivatalos 2023-ra vonatkozó utalási időpontjai itt érhetők el.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Ismét orosz területet ért támadás, új feladatot kap a Wagner csoport – Háborús híreink pénteken

Ismét orosz területet ért támadás, új feladatot kap a Wagner csoport – Háborús híreink pénteken

Az ukránbarát Orosz Önkéntes Hadtest és a Szabad Oroszország Légió ismét behatolhatott Oroszország Belgorodi területére. Moszkva állítása szerint visszaverték a támadást, egy videó szerint viszont a milicisták orosz tüzérségi eszközöket semmisítettek meg. A határ menti orosz települések – elsősorban Sebekino városa – napok óta tüzérségi támadás alatt állnak, de csütörtökön robbanás rázta meg a terület székhelyét, Belgorod városát is. Egyelőre visszavonul a frontvonalról a Wagner csoport és pihennek a zsoldosok, feltöltik tartalékaikat, ezután „valószínűleg Oroszország területén belül” folytatódik majd a harc – mondta Jevgenyij Prigozsin, a Wagner csoport vezére. Európai vezetők Moldovában tartottak találkozót, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sürgette hazája NATO-csatlakozását. Annalena Baerbock német és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter azonban azt mondta, háborúban álló országnak nem szabad NATO-tagságot adni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×